Flux-stiri

Johnson & Johnson își opreşte temporar producția vaccinului anti-COVID

  • Oprirea aceasta este temporară și se așteaptă ca uzina să fabrice vaccinul după câteva luni.
  • Întreruperea poate duce la reducerea stocurilor de vaccin cu câteva milioane de doze.
  • Compania nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Johnson & Johnson a închis discret, la sfârşitul anului trecut, singura fabrică care producea loturi utilizabile ale vaccinului său COVID-19, a relatat New York Times, citând persoane familiare cu decizia.

Oprirea este temporară, fiind de aşteptat ca fabrica din Leiden să înceapă din nou să producă vaccinul după câteva luni. Ziarul a adăugat că nu este clar dacă pauza a avut încă un impact asupra livrărilor de vaccin.

Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Instalaţia, din oraşul olandez Leiden, a produs în schimb un vaccin experimental, dar potenţial mai profitabil, pentru a proteja împotriva unui alt virus.

Luna trecută, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său COVID-19 în 2022, ceea ce reprezintă un salt de 46%. Compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari pentru vaccin în 2021, ratându-şi propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari, într-un an marcat de poticneli în producţie, îngrijorări legate de siguranţă şi o cerere inegală pentru un vaccin promovat cândva ca un instrument promiţător pentru inocularea populaţiilor din zone greu accesibile.

Oprirea este temporară – se așteaptă ca fabrica din Leiden să înceapă să producă din nou vaccinul COVID după o pauză de câteva luni – și nu este clar dacă a avut deja un impact asupra aprovizionării cu vaccinuri, datorită stocurilor existente.

Dar, în următoarele câteva luni, întreruperea are potențialul de a reduce aprovizionarea cu câteva sute de milioane de doze de vaccin de la Johnson & Johnson, potrivit uneia dintre persoanele familiarizate cu această decizie. Alte facilități au fost angajate pentru a produce vaccinul, dar fie nu sunt încă funcționale, fie nu au primit aprobarea autorităților de reglementare pentru a trimite ceea ce produc pentru a fi îmbuteliat.

The post Johnson & Johnson își opreşte temporar producția vaccinului anti-COVID appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code