Flux-stiri

Kievul sub asediu. Cea mai mare fabrică de avioane din Ucraina a fost bombardată

  • Kievul a fost sub asediul ofensivei ruse în a nouăsprezecea zi de invazie. Cea mai mare fabrică de avioane din Ucraina a fost bombardată.
  • Fabrica de avioane Antonov este cea mai mare din Ucraina, cunoscută în principal pentru producerea multora dintre cele mai mari avioane cargo ale țării.
  • Guvernul local din Kiev a declarat că un incendiu de proporții a izbucnit după atacul asupra fabricii. O persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite când clădirea rezidențială a fost lovită, au declarat oficialii.

Kievul a fost sub asediul ofensivei ruse în a nouăsprezecea zi de invazie. Cea mai mare fabrică de avioane din Ucraina a fost bombardată.

Fabrica de avioane Antonov este cea mai mare din Ucraina, cunoscută în principal pentru producerea multora dintre cele mai mari avioane cargo ale țării.

Guvernul local din Kiev a declarat că un incendiu de proporții a izbucnit după atacul asupra fabricii. O persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite când clădirea rezidențială a fost lovită, au declarat oficialii.

Luptele de la periferia Kievului au continuat luni în vestul, nord-vestul, estul și nord-estul țării, potrivit biroului președintelui ucrainean. Autoritățile regionale pregăteau noi evacuări din zonele afectate.

Alarme antiaeriene au sunat peste noapte în orașele și satele din întreaga țară, de la granița cu Rusia, în est, până în Munții Carpați, în vest.

Loviturile aeriene au lovit clădiri rezidențiale din apropierea marelui oraș Mykolaiv din sudul țării, precum și în orașul Harkov din estul țării, și au doborât un turn de televiziune în regiunea Rivne din nord-vest, potrivit președinției ucrainene. Explozii au fost auzite peste noapte în jurul portului Kherson, ocupat de Rusia la Marea Neagră.

Trei lovituri aeriene au lovit peste noapte orașul Cernobîl din nordul țării, iar cea mai mare parte a orașului a rămas fără căldură. Mai multe zone au rămas fără electricitate timp de mai multe zile. Lucrătorii companiei de electricitate au încercat să restabilească alimentarea cu energie electrică, dar au fost adesea ținta obuzelor.

Guvernul a anunțat planuri pentru noi coridoare umanitare și de ajutor, deși atacurile continue au deraiat eforturi similare în ultima săptămână.


Forțele rusești au atacat cu artileria suburbiile din nord-vestul Kievului în cursul nopții și au bombardat zone la est de capitală, a declarat luni șeful guvernului regional din Kiev.

Un consilier din Brovary, la est de Kiev, a fost ucis în luptele de acolo, iar obuze au căzut asupra orașelor Irpin, Bucha și Hostomel, care au cunoscut unele dintre cele mai grave lupte în eforturile nereușite ale Rusiei de a cuceri capitala, a declarat șeful guvernului regional, Oleksiy Kuleba, la televiziunea ucraineană.

Statul Major General al Ucrainei a declarat luni dimineață că forțele rusești nu au făcut progrese majore în ultimele 24 de ore, în ciuda extinderii atacurilor spre vest.

Forțele ucrainene atacau bazele rusești și vizau capacitățile logistice ale acestora, potrivit declarației postate de armată pe Facebook în a 19-a zi de război.

Statul Major General a acuzat forțele rusești că au ocupat poziții de tragere și au instalat echipamente militare în biserici și alte infrastructuri civile, astfel încât forțele ucrainene să nu poată riposta. Nu a fost posibilă verificarea independentă a acestei afirmații, deși jurnaliștii de la Associated Press au văzut vehicule blindate în zone rezidențiale.

O clădire rezidențială de nouă etaje a fost ținta artileriei în cartierul Obolonsky din nordul Kievului luni dimineață, distrugând apartamentele de la mai multe etaje și provocând un incendiu. Două persoane au fost ucise, trei au fost spitalizate și nouă răniți au fost tratați la fața locului, a declarat Anton Gherșcenko, consilier al Ministerului Afacerilor Interne.

The post Kievul sub asediu. Cea mai mare fabrică de avioane din Ucraina a fost bombardată appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code