Flux-stiri

Kim Jong-un promite să construiască o „armată invincibilă”

  • Coreea de Nord a testat recent ceea ce pretinde a fi noi rachete hipersonice și antiaeriene.
  • Între timp, Coreea de Sud și-a testat recent propria armă lansată de pe submarin.
  • Coreea de Nord a susținut întotdeauna că trebuie să continue să dezvolte arme pentru apărare.

Liderul Coreei de Nord a promis că va construi o „armată invincibilă” în fața a ceea ce consideră a fi politici ostile din partea Statelor Unite, relatează presa de stat. Kim Jong-un a adăugat că dezvoltarea armelor este pentru autoapărare și nu pentru a începe un război. Kim a făcut aceste comentarii la o expoziție rară de apărare, în timp ce era flancat de o varietate de rachete de mari dimensiuni.

În discursul său de la expoziția „Autoapărare 2021”, organizată în capitala Nordului, Pyongyang, Kim Jong-un a abordat consolidarea militară din Sud și a declarat că nu dorește să se lupte cu țara vecină, Coreea de Sud.

„Nu discutăm despre război cu nimeni, ci mai degrabă pentru a preveni războiul în sine și pentru a crește literalmente descurajarea războiului pentru protecția suveranității naționale”, a spus el.

În același discurs a acuzat SUA că alimentează tensiunile dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud. El a spus că nu există „nicio bază comportamentală” care să facă Coreea de Nord să creadă că SUA nu sunt ostile.

SUA, sub conducerea președintelui Joe Biden, a declarat în repetate rânduri că este dispusă să discute cu Coreea de Nord, dar a cerut Pyongyangului să renunțe la armele nucleare înainte de a putea fi reduse sancțiunile. Până acum, Coreea de Nord a refuzat.

Coreea de Nord a încălcat interdicțiile impuse de ONU

ONU interzice Coreei de Nord să testeze rachete balistice și arme nucleare. Aceasta a încălcat în mod repetat aceste interdicții și, ca urmare, a fost puternic sancționată.

Luna trecută, agenția atomică a ONU a declarat că se pare că Coreea de Nord a repornit un reactor care ar putea produce plutoniu pentru arme nucleare, calificând acest lucru drept o evoluție „profund îngrijorătoare”.

Coreea de Nord a susținut întotdeauna că trebuie să continue să dezvolte arme pentru apărare. Dar observatorii spun că aceasta este folosită și ca o modalitate de a mobiliza țara săracă. Se crede despre Coreea de Nord că se află într-o situație economică dificilă după ce autoritățile au închis granițele pentru a opri răspândirea Covid-19.

Aprovizionarea cu alimente și combustibil a fost întreruptă din China, principalul aliat politic și economic al Coreei de Nord.

The post Kim Jong-un promite să construiască o „armată invincibilă” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code