Flux-stiri

Klaus Iohannis: „România îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în Spațiul Schengen”

  • Președintele Klaus Iohannis afirmă că România îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în Spațiul Schengen și gestionarea eficientă a granițelor externe.
  • Prin primirea Premiului Civic German, Iohannis evidențiază susținerea pentru conviețuirea armonioasă a diferitelor etnii, lupta anticorupție și angajamentul față de ideea Europei unite.
  • Importanța respectării democrației, statului de drept și valorilor europene este subliniată în contextul provocărilor actuale, precum războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Președintele Klaus Iohannis a primit Premiul Civic German conferit de Fundația Civică Bad Harzburg, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Düsseldorf, unde a evidențiat contribuția României la securitatea și stabilitatea în Spațiul Schengen. El a declarat: „România a arătat, o dată în plus, că îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în Spațiul Schengen, gestionând cu responsabilitate și eficiență granițele externe. O decizie în favoarea aderării României la Schengen în acest an va reprezenta un semnal foarte important pentru cetățenii noștri de apartenență și încredere în proiectul comun european”,

În discursul său, președintele Iohannis a subliniat importanța valorilor europene fundamentale precum democrația, statul de drept și drepturile omului. El a menționat că aceste valori sunt interdependente și pot fi respectate numai într-o societate cu instanțe independente, o dezbatere democratică și o presă independentă. Iohannis a afirmat: „Aceste valori sunt temelia Uniunii Europene și a modului nostru de viață. Provocările cu care se confruntă Europa ne reamintesc că trebuie să luptăm pentru ele în fiecare moment”.

Președintele a evidențiat, de asemenea, importanța solidarității și cooperării europene în fața provocărilor actuale. El a subliniat necesitatea unei Uniuni Europene mai puternice și mai reziliente în fața războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Iohannis a subliniat sprijinul României pentru Ucraina și a menționat asistența acordată refugiaților ucraineni și tranzitul de produse agricole ucrainene prin țara noastră.

Premiul Civic German acordat președintelui Iohannis recunoaște întreaga sa carieră politică și susține angajamentul său pentru conviețuirea armonioasă a diferitelor etnii, libertate, democrație și pluralism. El a evidențiat de asemenea importanța eforturilor de restaurare și modernizare a orașului său natal, Sibiu.

Citește și:

The post Klaus Iohannis: „România îndeplinește pe deplin criteriile pentru integrarea în Spațiul Schengen” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 35 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code