Flux-stiri

Klaus Iohannis și Kamala Harris, declarații despre un potențial atac al Rusiei în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în timpul declaraţiei comune cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, că aliaţii NATO nu vor „ceda niciun milimetru” şi că orice încercare de a afecta securitatea unui stat NATO va primi răspunsul ferm, prompt, decisiv al întregii Alianţe.

Doamna vicepreşedinte a reconfirmat în cadrul discuţiilor noastre de astăzi (vineri – n.r.), angajamentul deplin al Statelor Unite ale Americii pentru articolul 5 privind apărarea colectivă al Tratatului de la Washington al NATO. Acest articol cuprinde esenţa şi spiritul NATO şi garantează că orice încercare de a afecta securitatea unui stat NATO va primi răspunsul ferm, prompt, decisiv al întregii Alianţe. O spun cu foarte mare responsabilitate, NATO va acţiona fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat aliat, inclusiv, evident, a României”, declară Klaus Iohannis.

El spune că un eventual conflict „este un scenariu pe care cu toţii dorim să-l evităm”.

Dar noi, ca aliaţi, o spun alături de cel mai important partener strategic al nostru, nu vom ceda niciun milimetru în ceea ce priveşte respectarea angajamentelor care ne leagă. Am mulţumit pentru aceste garanţii de securitate de nezdruncinat, aşa cum societatea românească nu a mai beneficiat până acum în istoria noastră şi datorită cărora fiecare cetăţean al României poate să fie liniştit fără grijă pentru siguranţa sa şi a familiei sale”, conchide şeful statului român.

SUA sunt angajate în prietenia cu România. Evaluăm situația în ceea ce privește comportamentul lui Putin. Noi suntem foarte fermi că un atac împotriva unor membri NATO este un atac împotriva tuturor.”, a spus Harris.

Iohannis a precizat că războiul din Ucraina a determinat NATO să fie și mai unită.

Nu avem date că România ar fi țintită printr-o agresiune. Acest război declanșat împotriva Ucrainei a produs un rezultat vizibil, ferm, clar: unitatea NATO și hotărârea aliaților din NATO de a sta împreună și de a acționa împreună.”, a spus Kamala Harris.

The post Klaus Iohannis și Kamala Harris, declarații despre un potențial atac al Rusiei în România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code