Flux-stiri

Viitorul mașinilor electrice. Îți încarci mașina wireless prin asfalt

  • Stellantis, compania-mamă pentru producători ca Fiat, Opel sau Maserati a lansat proiectul Arena del Futuro.
  • Tehnologia aflată sub asfalt permite unei mașini electrice să se încarce în timp ce rulează pe drum, indiferent de viteză.
  • Ideea nu este nouă și tehnologia aparține unei companii din Israel.

Una dintre cele mai mari companii auto din lume vrea să rezolve problema vehiculelor electrice. Pentru asta a construit o șosea specială. Mașinile care circulă pe aceasta se încarcă wireless.

Stellantis, compania-mamă pentru producători ca Fiat, Opel sau Maserati a lansat proiectul Arena del Futuro. Un drum de 1 kilometru aflat la jumătate de oră de Milano, chiar lângă autostradă.

Tehnologia aflată sub asfalt permite unei mașini electrice să se încarce în timp ce rulează pe drum, indiferent de viteză. Ideea nu este nouă și tehnologia aparține unei companii din Israel. Însă Stellantis a dus proiectul la realitate iar acum încep testele.

Dacă vor avea succes, Arena del Futuro va rezolva principalul obstacol din calea mașinilor electrice: cel al stațiilor de încărcare, insuficient de răspândite.

The post Viitorul mașinilor electrice. Îți încarci mașina wireless prin asfalt appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code