Flux-stiri

,,La limita prezentului”, experimentul de 10 minute care te scapă de traume

  • Terapia cu realitatea virtuală este din ce în ce mai des folosită în clinici din întreaga lume.
  • ,,La limita prezentului” este un experiment de 10 minute, dezvoltat de către o echipă de specialiști în terapie, artiști și de experți în IT de la Felt Experience and Empathy Lab din Sydney.
  • Proiectul de realitate virtuală, ajută oamenii care au trecut prin traume sau au avut gânduri de suicid.

Universitatea din Sydney a dezvoltat un sistem de terapie prin realitate virtuală ce ajută persoanele care au suferit diferite traume. În Australia, în 2020, unul din trei decese a avut cauză suicidul.

Realitatea virtuală devine tot mai utilă în terapie. ,,La limita prezentului” este un experiment de 10 minute, dezvoltat de către o echipă de specialiști în terapie, artiști și de experți în IT de la Felt Experience and Empathy Lab din Sydney.

Proiectul de realitate virtuală, ajută oamenii care au trecut prin traume sau au avut gânduri de suicid.

„La limita prezentului” are ca obiectiv ajutarea utilizatorilor în a fi ancorați în prezent și, implicit, în viitor. Cu deschidere, curiozitate și încredere. Astfel se încearcă oferirea unui sentiment de anticipație de fiecare dată când ușa se deschide și există un nou peisaj pe care să-l exploreze utilizatorul și să-l includă în lumea lor personală.

Terapia cu realitatea virtuală este din ce în ce mai des folosită în clinici din întreaga lume. O companie numită Limbix a dezvoltat o serie de aplicații care pot fi folosite de pacienții care luptă cu anumite anxietăți.

Jon Sockell, fondator Limbix spune că: ,,În terapia cognitivă comportamentală există o tehnică numită terapia prin expunere. Ea reprezintă ideea de a-i da unei persoane ceea ce îi cauzează stresul. Un exemplu simplu ar fi ca atunci când ți-e teamă să conduci și nu poți să te urci la volan. „

The post ,,La limita prezentului”, experimentul de 10 minute care te scapă de traume appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code