Flux-stiri

Lavrov nu crede că există riscul unui război nuclear/A fost evocată ideea unui summit Putin-Zelenski

  • Lavrov a dezvăluit că a discutat, în Antalya, cu omologul său ucrainean, Kuleba, despre posibilitățile unui summit al președinților Putin și Zelenski.
  • În timpul sesiunii de întrebări, din cadrul conferinței, ministrul rus de externe a spus că nu crede că există riscul unui război nuclear.
  • Ministrul rus de externe susţine că tema riscurilor unui război atomic a fost adusă în discuţii doar de Occident.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că nu crede că există riscurile unui război nuclear între Rusia şi NATO şi a dezvăluit că a discutat, în Antalya, cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, despre posibilităţile unui summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Întrebat, în conferinţa de presă din Antalya, dacă există vreun risc de război nuclear, Serghei Lavrov a răspuns, potrivit agenţiei Reuters: „Nu vreau să cred acest lucru şi nu cred”.

Ministrul rus de externe susţine că tema riscurilor unui război atomic a fost adusă în discuţii doar de Occident.

„Sigur că avem motive de îngrijorare când Occidentul, la fel ca Freud, revine permanent la această temă”, a adăugat Ministrul rus de externe. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dispus plasarea, în stare de alertă, a forţelor ruse de disuasiune nucleară pe douăzeci și șapte februarie, argumentând că este vorba de o reacţie la declaraţii agresive ale unor lideri din ţări NATO.

Serghei Lavrov a respins şi acuzaţiile potrivit cărora Rusia ar pregăti atacuri asupra Lituaniei, Letoniei şi Estoniei, catalogând aceste zvonuri drept „farse vechi”.

Ministrul rus de externe a dezvăluit că a discutat cu Dmytro Kuleba, în Antalya, inclusiv despre posibilităţile organizării unu summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

„Preşedintele Putin nu a refuzat niciodată contacte, dar vrem să ne asigurăm că aceste contacte nu sunt organizate doar de dragul contactelor, ci pentru încercări de formalizare a unor acorduri specifice. Am atins această problemă astăzi, a propus-o domnul Kuleba, eu i-am reamintit că noi suntem pregătiţi mereu de întâlniri, cu condiţia de a putea acorda valoare suplimentară şi a rezolva problemele”, a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenţia Tass.

The post Lavrov nu crede că există riscul unui război nuclear/A fost evocată ideea unui summit Putin-Zelenski appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code