Flux-stiri

UE, despre atacul Rusiei asupra spitalului din Mariupol: „O crimă de război odioasă”

  • UE condamnă dur atacul Rusiei asupra spitalului din Mariupol: „Bombardarea maternităţii din Mariupol este un act inuman, crud şi tragic”
  • Uniunea Euroopeană a condamnat vehement, joi, atacul care a vizat un spital din oraşul ucrainean Mariupol, cerând investigarea agresiunii militare, pe care o consideră o potenţială „crimă de război”.

UE condamnă dur atacul Rusiei asupra spitalului din Mariupol: „Bombardarea maternităţii din Mariupol este un act inuman, crud şi tragic”.

Uniunea Euroopeană a condamnat vehement, joi, atacul care a vizat un spital din oraşul ucrainean Mariupol, cerând investigarea agresiunii militare, pe care o consideră o potenţială „crimă de război”.

„Oraşul Mariupol este sub asediu. Atacarea cu obuze de către Rusia a spitalului-maternitate este o crimă de război odioasă. Atacurile asupra zonelor rezidenţiale din aer şi blocarea accesului convoaielor umanitare de către forţele ruse trebuie să înceteze imediat. Este necesară trecerea liberă, acum”, a declarat, prin Twitter, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

La rândul său, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a afirmat că „bombardarea maternităţii din Mariupol este un act inuman, crud şi tragic”. „Sunt convinsă că poate fi o crimă de război. Este necesară o investigaţie totală”, a afirmat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a denunţat, în cursul vizitei în Polonia, „atrocităţile” comise de armata rusă în Ucraina, dar a evitat să catalogheze atacurile ca fiind crime de război.

The post UE, despre atacul Rusiei asupra spitalului din Mariupol: „O crimă de război odioasă” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code