Flux-stiri

Le Pen încă mai speră să îl destabilizeze pe Macron la alegerile legislative din iunie

Le Pen și MacronLe Pen și Macron

  • Macron, care a depus sâmbătă jurământul pentru un al doilea mandat, va prezida principalul eveniment de duminică, de Ziua Victoriei, în Place de L’Etoile din Paris.
  • Marine Le Pen s-a anunțat drept candidată la alegerile legislative din iunie.
  • Le Pen, învinsă de Macron în turul doi al alegerilor din 24 aprilie, s-a prezentat drept principalul adversar al lui Macron.

Politiciana franceză de extremă dreapta Marine Le Pen a revenit duminică în lupta electorală, anunțându-se drept candidată la alegerile legislative din iunie, după săptămâni de tăcere de când a pierdut scrutinul prezidențial în fața lui Emmanuel Macron luna trecută.

„Sper că vom avea o prezență puternică în parlament pentru a conduce, încă o dată, lupta împotriva politicilor sociale pe care Emmanuel Macron vrea să le pună în aplicare”, a declarat ea, adăugând că va candida din nou în circumscripția sa nordică din Pas-de-Calais. Le Pen a vorbit în timpul unei vizite în orașul Hénin-Beaumont, marcând Ziua Victoriei – aniversarea victoriei Aliaților în 1945 asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Le Pen, învinsă de Macron în turul doi al alegerilor din 24 aprilie, s-a prezentat drept principalul adversar al președintelui centrist și l-a luat în vizor pe politicianul de stânga, Jean-Luc Melenchon. Melenchon, care s-a clasat pe locul al treilea în primul tur al alegerilor prezidențiale, conduce o coaliție de partide de stânga care speră să îl priveze pe Macron de o majoritate în parlament. Această alianță și-a lansat campania sâmbătă.

„Realitatea este că Jean-Luc Melenchon a ajutat la alegerea lui Emmanuel Macron, așa că acest lucru discreditează complet capacitatea sa de a se poziționa ca adversar”, a declarat Le Pen, subliniind dezacordul său cu politicianul de stânga în ceea ce privește imigrația și problemele legate de lege și ordine publică.

Partidul lui Le Pen, Raliul Național (RN), deține în prezent doar șapte locuri în Adunarea Națională sau camera inferioară a parlamentului. Partidul, care a căutat în ultimii ani să își facă imaginea cunoscută, nu va forma o alianță cu expertul de extremă-dreapta devenit candidat la președinție Eric Zemmour și partidul său Reconquete.

The post Le Pen încă mai speră să îl destabilizeze pe Macron la alegerile legislative din iunie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code