Flux-stiri

Omul de ştiinţă rus arestat zilele trecute sub suspiciunea de trădare de ţară a murit

Laurențiu Baranga, reținut pentru 24 de ore. A fost audiat timp de 7 ore, iar domiciliul din Râmnicu Vâlcea i-a fost percheziționatLaurențiu Baranga, reținut pentru 24 de ore. A fost audiat timp de 7 ore, iar domiciliul din Râmnicu Vâlcea i-a fost percheziționat

  • Fizicianul Dmitri Kolker, care suferea de cancer pancreatic în stadiu avansat, a fost luat de pe patul său de spital şi îmbarcat într-un zbor de mai bine de patru ore spre Moscova, unde avocaţii au declarat că a fost dus la închisoarea Lefortovo şi a murit, ulterior, într-un spital din apropiere.
  • Familia şi avocaţii au declarat că omul de știință fost reţinut, iar casa sa a fost percheziţionată, de către serviciul de securitate FSB.
  • Aceştia au declarat că acuzaţiile de trădare s-au bazat pe prelegeri pe care Kolker le-a ţinut în China, deşi conţinutul acestora fusese aprobat de FSB.

Omul de ştiinţă rus, care a fost arestat săptămâna trecută în Siberia sub suspiciunea de trădare de ţară, a murit, au declarat duminică avocaţii şi un membru al familiei.

Fizicianul Dmitri Kolker, care suferea de cancer pancreatic în stadiu avansat, a fost luat de pe patul său de spital şi îmbarcat într-un zbor de mai bine de patru ore spre Moscova, unde avocaţii au declarat că a fost dus la închisoarea Lefortovo şi a murit ulterior într-un spital din apropiere, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Vărul său, Anton Dianov, a declarat pentru Reuters că acuzaţia că ar fi dat secrete de stat către China este absurdă.

„Era un om de ştiinţă, îşi iubea ţara, lucra în ţara sa în ciuda numeroaselor invitaţii din partea unor universităţi şi laboratoare de top pentru a merge să lucreze în străinătate. El dorea să lucreze în Rusia, dorea să predea studenţilor de acolo. Aceste acuzaţii sunt absolut ridicole şi extrem de crude şi neobişnuite pentru a fi aduse unui om atât de bolnav. Ştiau că se afla pe patul de moarte şi au ales să îl aresteze”, a spus el.

Familia şi avocaţii au declarat că omul de știință fost reţinut, iar casa sa a fost percheziţionată, de către serviciul de securitate FSB.

Aceştia au declarat că acuzaţiile de trădare – care se pedepsesc cu până la 20 de ani – s-au bazat pe prelegeri pe care Kolker le-a ţinut în China, deşi conţinutul acestora fusese aprobat de FSB.

The post Omul de ştiinţă rus arestat zilele trecute sub suspiciunea de trădare de ţară a murit appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code