Flux-stiri

Legumele ecologice produc boli din cauza bacteriilor cu care sunt contaminate regulat

  • Pe baza temerilor legate de pesticide, de îngrășăminte și de erbicide, din ce în ce mai mulți oameni aleg să consume fructe și legume organice.
  • Oamenii de știință au descoperit peste 50 de specii de bacterii ce pot fi dăunătoare pe mostre de spanac, dar și pe mostre de salată organică.
  • Persoanele care se aprovizionează cu produse ce sunt supuse unor tratamente bazate pe îngrășăminte organice ar putea dezvolta anumite boli în decursul timpului.

Legumele ecologice par să nu fie chiar atât de sănătoase, după ce s-a descoperit că acestea ar provoca boli în urma bacteriilor cu care sunt contaminate în mod regulat. Pe baza temerilor legate de pesticide, de îngrășăminte și de erbicide, din ce în ce mai mulți oameni aleg să consume fructe și legume organice.

Cercetătorii spanioli mărturisesc faptul că persoanele care se aprovizionează cu produse ce sunt supuse unor tratamente bazate pe îngrășăminte organice, precum ar fi gunoiul provenit de la animale, ar putea dezvolta anumite boli în decursul timpului.

Oamenii de știință au descoperit peste 50 de specii de bacterii ce pot fi dăunătoare pe mostre de spanac, dar și pe mostre de salată organică. Cel mai probabil, astfel de bacterii sunt transferate în legume în timpul procesului de creștere, de recoltare, de transport, în timpul procesării sau al manipulării acestora.

Bacteriile de pe legumele ecologice nu oferă, în prezent, o cantitate satisfăcătoare de informații

„Alimentele și mediile legate de alimente creează un loc de întâlnire ideal pentru amibele cu viață liberă și bacteriile patogene.

Cu toate acestea, se cunosc relativ puține lucruri despre apariția și diversitatea amibelor care trăiesc liber pe legumele organice și despre rolul lor în transmiterea agenților patogeni umani”, a spus Dr. Yolanda Moreno de la Universitat Politècnica de València într-un comunicat de presă, conform StudyFinds.

„Prezența bacteriilor de interes pentru sănătatea publică, ce se află în interiorul amibelor care trăiesc liber, sugerează că acestea sunt vehicule care pot transmite cu ușurință agenți patogeni capabili să ajungă la oameni și să provoace probleme de sănătate prin intermediul legumelor organice contaminate.

Contaminarea poate apărea ca o consecință a tratării solului cu îngrășăminte organice, cum ar fi gunoiul de grajd și nămolul de epurare, precum și din apa de irigare”, spune Dr. Moreno.

The post Legumele ecologice produc boli din cauza bacteriilor cu care sunt contaminate regulat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code