Flux-stiri

LIVE UPDATE. A treizeci și patra zi de invazie. Zelenski anunță crearea unui grup de experți care să analizeze sancțiunile impuse Rusiei și impactul acestora

  • Liderul ucrainean a informat că, de marți, la Biroul Președinției va fi creat un grup de experți – ucraineni și internaționali – care va analiza în permanență sancțiunile impuse Rusiei.
  • Organizația Națiunilor Unite (ONU) și partenerii săi au reușit să livreze luni, în condiții de siguranță, rații alimentare, medicamente și obiecte de uz casnic în Harkov.
  • Forțele Armate ale Ucrainei declară că au sub control situația din așezările Motizin, Lisne, Kapitanivka și Dmitrivka.

UPDATE 01:00

Negociatorii din Ucraina au sosit în Turcia cu un avion turcesc. Începutul discuțiilor este programat pentru ora 10:00, ora Moscovei.

Următoarea rundă de discuții ucraineno-ruse va avea loc marți. Delegațiile se vor întâlni în Turcia.


Șeful regiunii Rivne, Vitali Koval, a anunțat o lovitură cu rachete asupra depozitului de petrol din satul Klevan.


Pe 28 martie, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au lovit 17 ținte aeriene: opt avioane, trei elicoptere, patru UAV și două rachete de croazieră ale ocupanților ruși.

Inamicul este slăbit, dezorientat, lipsit de logistică și forțe principale”, transmit Forțele Armate ale Ucrainei

Forțele Armate ale Ucrainei au declarat că resping atacurile rusești și avansul rasiștilor în direcțiile Slovyansk și Barvinkovo. Acestea au îndemnat la descurajarea atacurilor inamice în zonele Rubizne, Lisichansk și Popasna.

Trupele ucrainene apără orașul Mariupol și înfrânează înaintarea inamicului în zona Cernihov. Forțele Armate ale Ucrainei controlează situația din așezările Motizin, Lisne, Kapitanivka și Dmitrivka. Inamicul este slăbit, dezorientat, lipsit de logistică și forțe principale. Conducerea Federației Ruse încearcă să compenseze focul de artilerie și atacurile cu bombe cu rachete asupra infrastructurii și asupra civililor”, au informat Forțele Armate ale Ucrainei.


Volodimir Zelenski a declarat, luni seară, că trupele ucrainene avansează în regiunea Kiev și recâștigă controlul asupra teritoriului ucrainean, potrivit unui video postat pe contul său de Instagram. El a menționat că orașul Irpin a fost, între timp, eliberat.

Președintele ucrainean a declarat, totodată, că situația rămâne tensionată în orașele Cernihov, Sumy, Harkov, Donbas și zona de sud a Ucrainei.

Mariupol rămâne blocat. Trupele ruse nu au permis ca astăzi să fie organizat niciun coridor umanitar. Am convenit cu Marea Britanie să ne sprijine în continuare și să întărească sancțiunile împotriva Rusiei. Canada susține, de asemenea, un răspuns mai dur din partea lumii la catastrofa creată de trupele rusești în orașele ucrainene. Într-o conversație cu cancelarul Scholz, președintele a acordat și o atenție considerabilă necesității de a întări sancțiunile. Azerbaidjanul a oferit sprijin umanitar Ucrainei. Italia a fost de acord să devină unul dintre garanții securității Ucrainei în noul sistem de garanții relevant pe care îl dezvoltăm”, a relatat Zelenski, ca urmare a dialogurilor avute luni cu oficialii mai multor state.

Liderul ucrainean a informat că, de marți, la Biroul Președinției va fi creat un grup de experți – ucraineni și internaționali – care va analiza în permanență sancțiunile impuse Rusiei.

Ucraina nu poate și nu va fi de acord cu poziția pasivă de sancțiuni a unor entități față de Rusia. De săptămâna aceasta creăm un grup de experți ucraineni și internaționali la Biroul Președintelui. Acesta va analiza în mod regulat sancțiunile împotriva Rusiei”, a spus Zelenski.

În cursul săptămânii, președintele ucrainean va vorbi în parlamentele țărilor partenere: Danemarca, Norvegia, Țările de Jos, Grecia, Australia.

Este important ca acestea să fie discursuri nu doar în fața politicienilor, ci și în fața societăților”, a precizat Volodimir Zelenski.

El a menționat semnarea a două decrete importante.

Cu privire la acordarea de premii de stat a militarilor Forțelor Armate ale Ucrainei. La cererea comandantului nostru șef Valeri Zaluzni, 302 dintre apărătorii noștri sunt premiați”, a mai spus președintele.


Organizația Națiunilor Unite (ONU) și partenerii săi au reușit să livreze luni, în condiții de siguranță, rații alimentare, medicamente și obiecte de uz casnic în Harkov, Ucraina, potrivit unei declarații a lui Osnat Lubrani, coordonatorul umanitar al ONU în Ucraina.

Proviziile au fost furnizate de Programul Alimentar Mondial (PAM), Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Fondul ONU pentru copii (UNICEF) și Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR). În coordonare cu Crucea Roșie ucraineană, proviziile vor fi livrate și în „zone greu accesibile, precum Izium, Balakliia și Chuhuiv”, a declarat Lubrani

Secretarul general al ONU, António Guterres, a discutat, de asemenea, despre activitatea umanitară a ONU luni, în timpul unui briefing de presă de dimineață, afirmând că în prezent mai mult de 1.000 de persoane din cadrul ONU lucrează în Ucraina în opt centre umanitare din Dnipro, Vinnytsia, Lvov, Uzhorod, Chernivitzi, Mukachevo, Lugansk și Donețk.

The post LIVE UPDATE. A treizeci și patra zi de invazie. Zelenski anunță crearea unui grup de experți care să analizeze sancțiunile impuse Rusiei și impactul acestora appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code