Flux-stiri

Prințului Andrew al Marii Britanii i s-au retras gradele militare și titlul regal

  • Măsura îl deposedează pe prinț de toate legăturile regale și vine după ce avocații prințului nu au reușit să convingă un judecător american să încheie un proces civil împotriva sa, în care Virginia Giuffre îl acuză de abuz sexual pe când avea 17 ani.
  • Judecătorul districtual american Lewis Kaplan a declarat că Giuffre, care are acum 38 de ani, ar putea continua să susțină că Andrew a bătut-o și i-a provocat intenționat suferință emoțională.
  • Prințul a negat acuzațiile lui Giuffre, că a forțat-o să întrețină relații sexuale în urmă cu mai bine de două decenii.

Familia regală a Marii Britanii i-a retras prințului Andrew gradele militare și patronajele regale și a declarat că nu va mai fi recunoscut ca „Alteța Sa Regală”, în timp ce acesta, al doilea fiu al reginei, se luptă într-un proces în Statele Unite în care este acuzat de abuz sexual, informează Aljazeera.

Ducele de York, în vârstă de 61 de ani, a fost nevoit să se retragă din funcțiile publice în 2019 din cauza legăturilor sale cu Jeffrey Epstein, un infractor sexual condamnat în SUA, și după un interviu dezastruos în cadrul emisiunii emblematice de actualitate de la BBC, despre care spera că îi va reabilita numele.

Cu aprobarea și acordul reginei, afilierile militare și patronajele regale ale ducelui de York au fost returnate reginei”, se arată într-un comunicat al Palatului Buckingham transmis joi.

Ducele de York va continua să nu-și asume nicio sarcină publică și apără acest caz în calitate de cetățean privat”.

Măsura îl deposedează pe prinț de toate legăturile regale și vine după ce avocații prințului nu au reușit să convingă un judecător american să respingă un proces civil împotriva sa, în care Virginia Giuffre îl acuză de abuz sexual pe când avea 17 ani.

Judecătorul districtual american Lewis Kaplan a declarat că Giuffre, care are acum 38 de ani, ar putea continua să susțină că Andrew a bătut-o și i-a provocat intenționat suferință emoțională în timp ce Epstein – un finanțist care s-a sinucis în închisoare în august 2019, chiar înainte de a fi judecat pentru acuzații de trafic sexual – o trafica.

Prințul a negat acuzațiile lui Giuffre, că a forțat-o să întrețină relații sexuale în urmă cu mai bine de două decenii la o casă din Londra a fostei partenere și asociate a lui Epstein, Ghislaine Maxwell, și că a abuzat de ea aflându-se în alte două locuințe ale lui Epstein.

The post Prințului Andrew al Marii Britanii i s-au retras gradele militare și titlul regal appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code