Flux-stiri

Ministrul australian, Alex Hawke, i-a anulat din nou viza lui Novak Djokovic

djokovicdjokovic

  • Ministrul Imigrației, Alex Hawke, și-a folosit puterea personală pentru a anula viza lui Novak Djokovic.
  • Avocații acestuia se pregătesc să depună o cerere de chemare în judecată imediată împotriva deciziei.
  • Această decizie a dat peste cap eforturile nr. 1 mondial de tenis de a obține al 10-lea Open al Australiei.

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, și-a folosit puterea personală pentru a anula viza lui Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenis. Avocații sportivului se pregătesc să depună contestație împotriva acestei decizii, informează The Age.

Această decizie a dat peste cap încercarea numărului 1 mondial de tenis de a obține al zecelea Open al Australiei, în condițiile în care turneul va începe luni. Dacă nu contestă anularea vizei în instanță sau dacă nu are succes în acest demers, va fi expulzat imediat din țară.

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, și-a folosit puterea personală pentru a anula viza lui Novak Djokovic, în timp ce avocații acestuia se pregătesc să depună o cerere de chemare în judecată imediată împotriva deciziei.

Această decizie a dat peste cap eforturile numărului 1 mondial la tenis de a obține al 10-lea Open al Australiei, în condițiile în care turneul va începe luni. Dacă nu contestă decizia în instanță sau dacă nu are succes în acest demers, va fi expulzat imediat din țară.

Djokovic ar putea fi obligat să se întoarcă în detenție

Astăzi mi-am exercitat puterea, în conformitate cu secțiunea 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru. Această măsură a fost luată ca urmare a ordinelor Curții Federale de Circumscripție și Familie din 10 ianuarie 2022, care a anulat o decizie anterioară de anulare pe motive de echitate procedurală. Pentru a lua această hotărâre, am analizat cu atenție informațiile care mi-au fost furnizate de către Departamentul Afacerilor Interne, Forța de Frontieră Australiană și domnul Djokovic. Guvernul Morrison este ferm în ceea ce privește protecția frontierelor Australiei, în special în contextul pandemiei de COVID-19”, a declarat Alex Hawke.

Decizia ministrului imigrației, Alex Hawke, presupune că Novak Djokovic ar putea fi obligat să se întoarcă în detenția pentru imigranți în câteva ore.

Nu este clar dacă autoritățile federale intenționează să îl mute înapoi la Park Hotel din Carlton, unde a stat alături de refugiații ținuți în detenție până când Curtea Federală de Circumscripție a ordonat luni eliberarea sa.

The post Ministrul australian, Alex Hawke, i-a anulat din nou viza lui Novak Djokovic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code