Flux-stiri

Leolabs, startup-ul care vrea să scape spațiul de gunoiul strâns în timp

LeolabsLeolabs

  • LeoLabs vrea să prevină asupra aglomerarării spațiului.
  • LeoLabs a fost fondat în 2015, atunci când Daniel a simțit pericolul care va urma.
  • Până acum, startup-ul a investit 100 de milioane de dolari în sisteme de radar care să monitorizeze cerul și să identifice obiectele de pe orbită.

Din 1960 și până în 2020, numărul sateliților din spațiu a crescut. Am început de la zero și am ajuns la 2,500. Totuși, un an mai târziu, numărul lor s-a dublat, iar specialiștii preconizează că peste încă un an vom ajunge la 10.000. Tocmai din acest motiv LeoLabs vrea să prevină asupra aglomerarării spațiului.

„Ceea ce facem este să urmărim toți sateliții, toate bucățile de resturi din orbita Pământului și motivul pentru care suntem această afacere este pentru că spațiul a intrat într-o cursa spațială. Și numărul de sateliți crește”, a spus Daniel Ceperley, CEO și fondator LeoLabs.

LeoLabs a fost fondat în 2015, atunci când Daniel a simțit pericolul care va urma. Pe lânga sateliți, spațiul este plin și de gunoi. În prezent, sunt în jur de 15.000 de resturi – fie de la rachete, fie de la foști sateliți.

„Pe lângă cele 15.000 de bucăți de resturi, astăzi sunt și 250.000 de resturi periculoase, dar nedepistate încă. Deci, o parte importantă din ceea ce noi ne-am setat să facem este să descoperim aceste mici bucăți și să le aducem într-o zonă mai sigură”, a adăugat Daniel Ceperley, CEO și fondator LeoLabs.

Până acum, startup-ul a investit 100 de milioane de dolari în sisteme de radar care să monitorizeze cerul și să identifice obiectele de pe orbită.

„Ai nevoie de această rețea mondială de radari. Dacă ai un site pentru radar, poți să verifici un satelit de două ori pe zi. Deci să aștepți 12 ore înseamnă foarte mult. Ceea ce ai nevoie sunt site-uri în jurul lumii. Astăzi avem patru site-uri. Plănuim să avem mai mult de 20 în câțiva ani”, a mai spus Daniel Ceperley, CEO și fondator LeoLabs.

The post Leolabs, startup-ul care vrea să scape spațiul de gunoiul strâns în timp appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code