Flux-stiri

Libanul nu vrea ”Barbie” în cinematografe, susține că promovează homosexualitatea. Vor difuza filmul țările arabe?

  • Libanul nu vrea ”Barbie” în cinematografe, susține că promovează homosexualitatea. Filmul ar trebui să fie difuzat începând din 31 august, dar riscă să fie interzis.
  • Difuzarea, programată să înceapă în luna iulie, a fost deja amânată, în linie cu mai multe țări din Orientul Mijlociu. Doar Emiratele Arabe Unite au anunțat până acum că filmul va fi difuzat.
  • Ministrul de Interne din Liban a cerut comitetului de cenzură, care se află în subordinea sa, să revizuiască filmul și să dea o recomandare finală.

Libanul nu vrea ”Barbie” în cinematografe, susține că promovează homosexualitatea. Filmul ar trebui să fie difuzat începând din 31 august, dar riscă să fie interzis deoarece ”contravine valorilor morale și religioase ale țării”.

Difuzarea, programată să înceapă în luna iulie, a fost deja amânată, în linie cu mai multe țări din Orientul Mijlociu. Doar Emiratele Arabe Unite au anunțat până acum că filmul va fi difuzat.

Într-una dinte cele mai liberale țări din Orientul Mijlociu, retorica anti-LGBT+ este în creștere, scrie Le Figaro.

Barbie ”promovează homosexualitatea și schimbarea sexului, susține respingerea tutelei tatălui, transformă în ridicol rolul mamei și pune sub semnul întrebării necesitatea căsătoriei și a formării unei familii”, spune ministrul Culturii din Liban, Mohammad Mourtada, care consideră că cei mai afectați de expunerea la acest film vor fi copiii.

Hezbollahul a intensificat o campanie anti-LGBTQ+ în Liban. Șeful organizației, Hassan Nasrallah a spus în luna iulie că toți homosexualii ar trebui să fie uciși și a cerut să fie boicotate toate produsele curcubeu. Iar Libanul este considerat o țară mai tolerantă decât alte țări arabe, a fost prima țară din zonă care a organizat o paradă pride, în 2017. Cu toate astea, homosexualitatea rămâne pedepsită prin lege, iar instituțiile religioase continua să exerseze o influență majoră în afacerile sociale și culturale.

Nouă deputați au prezentat un proiect de lege luna trecută în Parlament pentru a dezincrima homosexualitatea și au devenit rapid ținta unei campanii de critici.

Libanul a anulat de mai multe ori în ultimii ani activitățile comunității LGBT+, mai ales sub presiunea autorităților religioase. În iunie a fost interzis ”Spider-Man: Across the spider verse”, pentru că apărea un steag pride. Iar anul trecut, filmul de animație ”Lightyear”, al cincilea din seria Povestea Jucăriilor, în care apare un cuplu de lesbiene, a fost interzis.

Și Reuters scrie despre valul de bigotism, în creștere în Liban.

”Este parte a unei campanii mai largi, care aduce împreună Hezbollah, extrema dreaptă creștină și alți lideri religioși de top, într-o campanie țintită asupra comunității LGBT”, a declarant pentru agenția de presă Ayman Mhanna, directorul unui ONG libanez.

Ministrul de Interne din Liban a cerut comitetului de cenzură, care se află în subordinea sa, să revizuiască filmul și să dea o recomandare finală.

Citește și

Deflație în China. Care sunt pericolele pentru a doua economie a lumii

Soluția lui Rareș Bogdan pentru acoperirea găurii din buget: Bani de la companiile mari care declară impozit zero, nu de la IMM-uri

LIVE UPDATE. Ziua 533 de război/ Zelenski: Sistemele germane Patriot vor „salva mii” de vieți ucrainene

 

The post Libanul nu vrea ”Barbie” în cinematografe, susține că promovează homosexualitatea. Vor difuza filmul țările arabe? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code