Flux-stiri

Liderii europeni au felicitat Ucraina pentru victoria la Eurovision. Preşedintele Parlamentului European: „Anul viitor, la Kiev – în Ucraina liberă. Voi fi acolo”

Ucraina - EurovisionUcraina - Eurovision

  • Ucraina a obţinut 631 de puncte, fiind câştigătoarea ediţiei 2022 a concursului muzical Eurovision, chiar dacă se află în plin război. 
  • Pe locul 2 se află Marea Britanie care a obţinut 466 puncte. 
  • România s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte. 

Liderii politici din Europa au felicitat Ucraina (şi trupa Kalush) pe reţelele de socializare pentru victoria sa la ediţia 2022 a concursului muzical Eurovision. 

Robert Metsola, preşedintele Parlamentului European, a scris pe Twitter: „Anul viitor, la Kiev, într-o Ucraina liberă. Voi fi acolo. Slavă Ucraina!”

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a felicitat Ucraina pentru victoria sa la Eurovision, dar totodată, s-a declarat că este mândru de artistul britanic Sam Ryder şi de prestaţia sa strălucitoare cu care a reprezentat Regatul Unit în această noapte. Regatul Unit al Marii Britanii a terminat pe locul 2 la ediţia 2022 a concursului european. 

Ucraina se află de 81 de zile într-un război după ce a fost invadată de Rusia din 24 februarie 2022. 

Majoritatea statelor europene care sunt membre NATO şi UE au sprijinit Ucraina de la începutul războiului, în special Marea Britanie care i-a livrat rachete antitanc de nouă generaţie pentru a ţine piept blindatelor invadatorilor ruşi. 

Preşedintele ucrainean a felicitat Kalush Orchestra pentru victoria obţinută la Eurovision, într-o postare scrisă, pe Telegram:

Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa!
Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision!
Pentru a treia oară în istoria sa. Şi cred că nu pentru ultima oară. 
Vom face tot posibilul ca într-o zi să găzduim participanţii şi oaspeţii Eurovision în Mariupol.
Liber, linistit, reconstruit!
Mulţumesc Orchestrei Kalush pentru că am câştigat şi tuturor celor care ne-au votat!
Sunt sigur că spiritul nostru victorios în lupta cu inamicul nu este departe. Glorie Ucrainei!”

Membrii formaţiei Kalush le-a mulţumit fanilor care i-au votat  să câştige, şi de asemenea, le-a mulţumit tuturor celor care sprijină Ucraina. 

The post Liderii europeni au felicitat Ucraina pentru victoria la Eurovision. Preşedintele Parlamentului European: „Anul viitor, la Kiev – în Ucraina liberă. Voi fi acolo” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code