Flux-stiri

Grecia sprijină pe deplin planurile Suediei și Finlandei de a adera la NATO

Nikos DendiasNikos Dendias

  • Grecia susține în totalitate ideea ca Suedia și Finlanda să adere la NATO.
  • Ministrul grec de externe a spus că țara are relații excelente cu Finlanda și Suedia.
  • Vladimir Putin a spus că aderarea Finlandei la NATO ar fi o greșeală.

Grecia sprijină pe deplin planurile Suediei și Finlandei de a adera la NATO, a declarat sâmbătă ministrul său de externe.

„Grecia are relații excelente cu aceste două țări, care sunt, de asemenea, membre ale Uniunii Europene”, a declarat Nikos Dendias la Berlin, unde va participa la o reuniune informală a miniștrilor NATO.

„Partea greacă are o poziție foarte clară (în această privință), suntem gata să primim Suedia și Finlanda în familia NATO, credem că au multe de oferit”, a spus el. La o zi după ce Finlanda, vecina de nord-est a Rusiei, s-a angajat să solicite aderarea la NATO, ministrul suedez de externe, Ann Linde, a declarat că aderarea țării sale ar avea un efect stabilizator și ar aduce beneficii țărilor din jurul Mării Baltice.

Aderarea la alianța militară occidentală de 30 de națiuni ar pune capăt neutralității pe care cele două state au menținut-o de-a lungul Războiului Rece și ar duce mai departe expansiunea NATO pe care președintele rus Vladimir Putin a declarat că invazia sa în Ucraina urmărea să o împiedice.

Moscova a declarat că intrarea Finlandei în NATO reprezintă o amenințare la care va răspunde, dar nu a precizat cum.

The post Grecia sprijină pe deplin planurile Suediei și Finlandei de a adera la NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code