Flux-stiri

Liderii Germaniei, SUA, Franţei, Italiei şi Marii Britanii cer Rusiei să oprească invazia din Ucraina

  • Cancelarul german Olaf Scholz a acuzat Rusia de imperialism la unul dintre evenimentele de partid ale Partidului Social Democrat din Germania la Dusseldorf.
  • Germania, SUA, Franţa, Italia şi Marea Britanie cer Rusiei să oprească invazia din Ucraina.
  • De asemenea, cele patru state îi cer Rusiei să faciliteze evacuarea civililor.

Cancelarul german, Olaf Scholz, preşedintele SUA, Joseph Biden, şi liderii Franţei, Italiei şi Marii Britanii au cerut Rusiei, marţi seară, să oprească operaţiunile militare din Ucraina şi să retragă trupele, anunţă Guvernul de la Berlin.

„Cancelarul Scholz a discutat marţi cu preşedintele SUA, Joe Biden, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu premierul britanic, Boris Johnson, şi cu premierul Italiei, Mario Draghi, în cadrul unei teleconferinţe pe tema acţiunilor comune în contextul continuării atacurilor militare ruse împotriva Ucrainei. Şefii de stat şi de guvern au convenit să continue susţinerea Ucrainei în mod activ”, a comunicat Guvernul Germaniei, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu.

„Liderii l-au somat din nou pe preşedintele Vladimir Putin să accepte un acord de încetare a focului, să înceteze operaţiunile combatante, să retragă militarii ruşi din Ucraina şi să permită găsirea unei soluţii diplomatice la criză”, precizează Guvernul de la Berlin.

Liderii Germaniei, Statelor Unite, Franţei, Italiei şi Marii Britanii cer Rusiei să permită accesul organizaţiilor umanitare în zonele de confruntări militare şi să faciliteze evacuarea civililor, în special din oraşul Mariupol. „Liderii au stabilit să menţină presiunile sancţiunilor asupra Rusiei. De asemenea, s-au consultat în privinţa măsurilor în sensul garantării securităţii energetice şi pentru contracararea tarifelor mari la energie”, subliniază Guvernul Germaniei.

Casa Albă a comunicat că preşedintele SUA, Joseph Biden, şi liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi Marii Britanii au reafirmat, marţi, determinarea de a continua să impună costuri suplimentare Rusiei şi au discutat despre modalităţi de stabilizare a pieţelor energiei, afectate de sancţiunile impuse Moscovei. „Liderii au afirmat determinarea de a continua să impună costuri suplimentare Rusiei din cauza atacurilor brutale din Ucraina, dar şi de a continua să furnizeze Ucrainei asistenţă în materie de securitate pentru a se apăra de atacul militar nejustificat şi neprovocat”, a anunţat Preşedinţia SUA.

Guvernul Italiei a comunicat, în cursul nopţii, că premierul Mario Draghi şi liderii din SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie „au confirmat importanţa coordonării strânse a acţiunilor de asistenţă destinate populaţiei şi instituţiilor ucrainene”, în principal prin crearea de coridoare umanitare. „În centrul discuţiilor a fost şi tema diversificării surselor de aprovizionare cu energie”, a transmis Guvernul de la Roma.

The post Liderii Germaniei, SUA, Franţei, Italiei şi Marii Britanii cer Rusiei să oprească invazia din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code