Flux-stiri

Liderii UE au cerut Chinei să nu închidă ochii la încălcarea dreptului internațional de către Rusia

  • UE și China au participat virtual la primul summit din ultimii doi ani.
  • Liderii UE au cerut Chinei să nu ajute Rusia să evite sancțiunile.
  • Xi Jinping: Relația UE-China poate fi o sursă de stabilitate globală.

Primul summit din ultimii doi ani dintre China și UE nu a adus nimic nou.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European, Charles Michel, au discutat, vineri, prin video, cu președintele chinez Xi Jinping și cu premierul chinez Li Keqiang.

Discuțiile au durat mai puțin de o oră. Europenii au cerut ca Beijingul să nu ajute Rusia să fenteze sancțiunile, dacă nu are de gând să pună umărul la oprirea războiului. Apelul vine în condițiile în care 14% din totalul schimburilor comerciale ale Chinei este cu UE, 12% cu Statele Unite și doar 2,4 procente cu Rusia.

China nu poate închide ochii la încălcarea dreptului internațional de către Rusia, iar aceste principii sunt consacrate în Carta ONU și în principiile sacre pentru China”, a spus președintele Consiliului European Charles Michel.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că europenii nu ar putea înțelege motivele pentru care Rusia ar fi ajutată în a duce războiul în continuare.

Niciun cetățean european nu ar înțelege vreun sprijin pentru capacitatea Rusiei de a duce război. Mai mult, ar duce la o daună majoră reputației Chinei aici, în Europa”, a sublinit Ursula von der Leyen.

The post Liderii UE au cerut Chinei să nu închidă ochii la încălcarea dreptului internațional de către Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code