Flux-stiri

Liderul din Hong Kong respinge afirmațiile despre „dispariția” libertății presei

Carrie LamCarrie Lam

  • În urma unui control al poliției, un post a fost acuzat de răzvrătire contra unor angajați de top.
  • Citizen News s-a închis, motivând că mass-media din Hong Kong reprezintă un mediu în stare de deteriorare.
  • Publicația Stand News a primit acuzații.

Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat că nu poate accepta afirmațiile potrivit cărora libertatea presei din oraș este pe cale de „dispariție”, în condițiile în care postul de presă independent Citizen News a fost închis din cauza temerilor legate de siguranță, la câteva zile după ce un raid al poliției asupra unui alt post de presă independent a dus la acuzații de răzvrătire împotriva unor angajați de rang înalt.

„În această dimineață am citit știri conform cărora, din cauza închiderii unui site online, libertatea presei din Hong Kong se confruntă cu dispariția… Pur și simplu nu pot accepta acest tip de afirmații”, a declarat Lam în cadrul conferinței sale de presă săptămânale de marți. Citizen News și-a anunțat închiderea duminică, invocând un mediu „în deteriorare” în fosta colonie britanică și îngrijorări cu privire la siguranța jurnaliștilor săi, în urma raidului de săptămâna precedentă asupra publicației rivale Stand News.

Beijingul a promis că va respecta libertățile din Hong Kong, inclusiv libertatea presei, timp de cel puțin 50 de ani atunci când a preluat controlul asupra teritoriului în 1997, dar a fost acuzat de țările occidentale și de grupurile de apărare a drepturilor omului că a erodat democrația și libertățile, în special de la impunerea legii privind securitatea națională.

Liderul din Hong Kong și Beijing au negat în repetate rânduri acuzațiile și spun că legea securității a contribuit la restabilirea stabilității după protestele în masă în sprijinul democrației din 2019. Doi editori de la Stand News, o publicație online independentă, sunt, de asemenea, acuzați de răzvrătire în urma unui raid al poliției de săptămâna trecută, în urma căruia bunurile publicației au fost înghețate. Alți câțiva actuali și foști editori de rang înalt și foști membri ai consiliului de administrație au fost arestați, inclusiv cântăreața populară de cantopop Denise Ho.

The post Liderul din Hong Kong respinge afirmațiile despre „dispariția” libertății presei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code