Flux-stiri

Lituania va fi prima ţară din UE care nu va mai importa gaze ruseşti

steag lituaniasteag lituania

  • Începând din aprilie, Lituania nu va mai importa gaze din Rusia.
  • Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a anunţat acest lucru sâmbătă, pe Twitter.
  • Lituania prima ţară din UE care renunţă complet la importul de gaz rusesc.

Începând din aprilie, Lituania nu va mai importa gaze din Rusia. Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a anunţat acest lucru sâmbătă, pe Twitter. Lituania prima ţară din UE care renunţă complet la importul de gaz rusesc.

Nauseda încurajează şi alte ţări europene să urmeze exemplul Lituaniei. Potrivit preşedintelui, ţara a decis deja cu mai mulţi ani în urmă să îşi reducă dependenţa de gazul rusesc, astfel încât decizia poate fi luată acum „fără durere”. Pe parcursul anilor 2019 şi 2021, aproximativ 40% din gazul utilizat în Lituania a provenit tot din Rusia.

Vineri, într-un interviu acordat Sky News, Nauseda a declarat că înţelege că alte ţări din UE au nevoie de timp pentru a rupe relaţia energetică cu Rusia. Dar, a subliniat el, „chiar şi atunci când războiul din Ucraina se va încheia, nu ne putem întoarce la normalitate. Atitudinea Europei faţă de Rusia se schimbă dramatic”.

The post Lituania va fi prima ţară din UE care nu va mai importa gaze ruseşti appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code