Flux-stiri

Tesla a raportat livrări record de vehicule față de trimestrul anterior

teslatesla

  • Tesla a raportat sâmbătă livrări record de vehicule electrice în primul trimestru, dar producţia a scăzut faţă de trimestrul precedent, afectată de întreruperile lanţului de aprovizionare şi oprirea activităţii în China, anunța Reuters.
  • „Acesta a fost un trimestru excepţional de dificil din cauza întreruperilor lanţului de aprovizionare şi a politicii China zero Covid”, a scris pe Twitter directorul executiv Elon Musk.
  • Tesla a livrat 310.048 de vehicule în acest trimestru, o uşoară creştere faţă de trimestrul precedent şi o creştere de 68% faţă de anul precedent. Wall Street se aştepta la livrări de 308.836 de maşini, potrivit datelor Refinitiv.

Tesla a raportat sâmbătă livrări record de vehicule electrice în primul trimestru, dar producţia a scăzut faţă de trimestrul precedent, afectată de întreruperile lanţului de aprovizionare şi oprirea activităţii în China, anunța Reuters.

„Acesta a fost un trimestru excepţional de dificil din cauza întreruperilor lanţului de aprovizionare şi a politicii China zero COVID”, a scris pe Twitter directorul executiv Elon Musk.

Tesla a livrat 310.048 de vehicule în acest trimestru, o uşoară creştere faţă de trimestrul precedent şi o creştere de 68% faţă de anul precedent. Wall Street se aştepta la livrări de 308.836 de maşini, potrivit datelor Refinitiv.

Tesla a produs 305.407 vehicule în perioada ianuarie-martie, în scădere faţă de 305.840 în trimestrul precedent.

Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, a depăşit pandemia şi întreruperile din lanţul de aprovizionare mai bine decât rivalii, iar noua sa fabrică din Shanghai a impulsionat creşterea.

Dar o creştere recentă a numărului de cazuri de COVID-19 în China a forţat Tesla să suspende temporar producţia la fabrica din Shanghai timp de câteva zile în martie şi aprilie.

Tesla a declarat că a vândut în total 295.324 de sedanuri Model 3 şi vehicule utilitare sport Model Y, în timp ce a livrat 14.724 de sedanuri de lux Model S şi SUV-uri premium Model X.

În martie, Tesla a majorat preţurile în China şi Statele Unite, după ce Musk a declarat că producătorul se confruntă cu o presiune inflaţionistă semnificativă în ceea ce priveşte materiile prime şi logistica, după invazia Rusiei în Ucraina.

The post Tesla a raportat livrări record de vehicule față de trimestrul anterior appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code