Flux-stiri

LIVE UPDATE. 176 de zile de invazie. Serviciile de informații ale apărării: O contraofensivă a Ucrainei ar putea începe în curând

trupe Ucrainatrupe Ucraina

  • Serviciile de informații ale apărării din Ucraina au dat de înțeles că se pregătesc unele mișcări în sensul recuperării teritoriilor pierdute, iar un purtător de cuvânt a declarat: „În viitorul apropiat, vor avea loc evenimente foarte acute pe întregul front. Trebuie să luăm în considerare [factorul] Ziua Independenței Ucrainei (24 august)”.
  • Posibilitatea unei contraofensive în sudul Ucrainei a fost vehiculată de săptămâni întregi.
  • Între timp, autorităţile ruse au anunţat, miercuri, destructurarea unei celule teroriste care ar fi la originea recentelor atacuri comise în Crimeea, în timp ce Administraţia de la Kiev ameninţă cu distrugerea podului care traversează Strâmtoarea Kerci.

ORA 00:00

Un lider separatist cere „cooperare” din partea Coreei de Nord

Liderul auto-proclamatei Republici Populare Donețk, o regiune separatistă controlată de separatiștii pro-ruși, a cerut cooperarea din partea Coreei de Nord, potrivit Sky News.

Liderul separatist Denis Pușilin a declarat că speră că provincia și Coreea de Nord ar putea realiza „o cooperare bilaterală la fel de benefică, în acord cu interesele” popoarelor lor, potrivit agenției oficiale de știri Korean Central News Agency.

Coreea de Nord este una dintre cele doar trei țări – alături de Rusia și Siria – care au recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk, care alcătuiesc regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Anterior, s-a vehiculat că muncitorii nord-coreeni ar putea fi trimiși să ajute la reconstrucția zonelor ocupate de Rusia, deși SUA au avertizat că acest lucru ar fi contrar sancțiunilor Consiliului de Securitate al ONU.

The post LIVE UPDATE. 176 de zile de invazie. Serviciile de informații ale apărării: O contraofensivă a Ucrainei ar putea începe în curând appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code