Flux-stiri

LIVE UPDATE. 182 de zile de invazie. Peste o mie de copii din Mariupol au fost transferați ilegal în familii rusești, susțin autoritățile de la Kiev

razboi Ucrainarazboi Ucraina

  • Sunt 182 de zile de când Putin a început invazia în Ucrainei.
  • Pe 22 august, autoritățile ucrainene au reușit să efectueze o operațiune umanitară de succes pentru evacuarea oamenilor din partea necontrolată a regiunii Harkov.
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie.

UPDATE ORA 01:00

Peste o mie de copii ucraineni din Mariupol, aflat sub controlul armatei ruse, au fost transferați ilegal către străini din Federația Rusă iar peste 300 de copii sunt ținuți în prezent în instituții specializate din Krasnodar, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina.

Federația Rusă continuă să răpească copii de pe teritoriul Ucrainei și să aranjeze adopția lor ilegală de către cetățenii ruși” , susțin autoritățile de la Kiev.

Potrivit Ministerului, astfel de acțiuni ale Federației Ruse „încalcă grav Convenția de la Geneva din 1949 privind protecția populației civile în timp de război, care prevede obligația puterii ocupante de a nu schimba starea civilă a copiilor, precum și Convenția ONU din 1989 privind Drepturile Copilului”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Sunt 182 de zile de când Putin a început invazia în Ucraina. Armata ucraineană a respins ofensiva rușilor pe trei direcții din estul Ucrainei, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe 22 august, autoritățile ucrainene au reușit să efectueze o operațiune umanitară de succes pentru evacuarea oamenilor din partea necontrolată a regiunii Harkov, a anunțat luni noaptea Irina Vereșciuk, viceprim-ministra Ucrainei.

Regiunea Dnepropetrovsk a fost din nou atacată de ruși. O femeie a murit, anunță autoritățile locale.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie.

Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Potrivit ONU, în cele aproape șase lunii ale atacului armat a Federației Rusă în Ucraina au fost înregistrate 13 477 de victime civile, dintre care 5 587 de morți și 7 890 de răniți.

The post LIVE UPDATE. 182 de zile de invazie. Peste o mie de copii din Mariupol au fost transferați ilegal în familii rusești, susțin autoritățile de la Kiev appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code