Flux-stiri

LIVE UPDATE. 223 de zile de invazie. Marea Britanie este expusă unui „risc semnificativ” de lipsă de aprovizionare cu gaze în această iarnă din cauza războiului din Ucraina

  • Marea Britanie ar putea intra într-o „urgență de aprovizionare cu gaze” în timpul iernii din cauza războiului din Ucraina.
  • „Această iarnă va fi probabil mai dificilă decât cele precedente din cauza întreruperii de către Rusia a livrărilor de gaze către Europa”, a declarat un purtător de cuvânt al Ofgem.
  • Ofgem a precizat că pune în aplicare măsuri de urgență rezonabile „pentru a se asigura că sistemul energetic britanic este pe deplin pregătit pentru această iarnă”.

Marea Britanie ar putea intra într-o „urgență de aprovizionare cu gaze” în timpul iernii din cauza războiului din Ucraina, a declarat luni autoritatea britanică de reglementare în domeniul energiei Ofgem.

Ofgem a făcut aceste comentarii ca răspuns la o solicitare a companiei energetice SSE, care se teme că, în cazul unei urgențe în aprovizionarea cu gaze, va rămâne fără bani dacă va fi afectată de penalități mari pentru că nu va putea livra electricitate.

„Din cauza războiului din Ucraina și a penuriei de gaze din Europa, există un risc semnificativ ca în iarna 2022/23 să apară penurii de gaze în Marea Britanie („GB”). Ca urmare, există posibilitatea ca GB să intre într-o situație de urgență în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze”, a precizat Ofgem într-o scrisoare.

„Această iarnă va fi probabil mai dificilă decât cele precedente din cauza întreruperii de către Rusia a livrărilor de gaze către Europa”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ofgem pentru CNN.

„Marea Britanie se află într-o poziție bună, cu puține importuri directe de gaze din Rusia, propria noastră producție internă de gaze, aprovizionarea fiabilă din Norvegia și a doua cea mai mare capacitate portuară din Europa pentru importul de gaze lichefiate. Cu toate acestea, trebuie să fim pregătiți pentru toate scenariile în această iarnă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ofgem.

Ofgem a precizat că pune în aplicare măsuri de urgență rezonabile „pentru a se asigura că sistemul energetic britanic este pe deplin pregătit pentru această iarnă”.

The post LIVE UPDATE. 223 de zile de invazie. Marea Britanie este expusă unui „risc semnificativ” de lipsă de aprovizionare cu gaze în această iarnă din cauza războiului din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code