Flux-stiri

LIVE UPDATE. 242 de zile de invazie. Armata ucraineană: Jafurile au crescut în Herson, în timp ce Rusia ordonă evacuări și retrage trupele

  • Armata ucraineană a primit tot mai multe rapoarte de jafuri și furturi în orașul Herson, controlat de Rusia, au afirmat sâmbătă oficialii.
  • Armata ucraineană susține că forțele rusești se retrag din regiunea Herson.
  • Ocupanții confiscă mașini de la populația locală și încearcă să părăsească orașul.

Armata ucraineană a primit tot mai multe rapoarte de jafuri și furturi în orașul Herson, controlat de Rusia, au afirmat sâmbătă oficialii într-un comunicat.

Numărul de cazuri de jafuri și acțiuni ilegale în Herson a crescut”, a afirmat Statul Major General al Forțelor Armate ucrainene într-o declarație. Ocupanții confiscă mașini de la populația locală și încearcă să părăsească orașul folosind trecerea cu feribotul de lângă podul Antonivskyi”.

Anterior, sâmbătă, administrația susținută de Rusia le-a spus civililor să se evacueze pe malul estic al râului Dnipro. Contraofensiva Ucrainei se apropie, deși guvernul de la Kiev respinge afirmațiile rusești privind pericolul pentru cetățeni ca fiind isterie” nefondată.

Trupele rusești se repoziționează: Armata ucraineană susține, de asemenea, că forțele rusești se retrag din regiunea Herson, lăsând două așezări la aproximativ 100 de kilometri nord-est de oraș, Charivne și Chkalove. Ofițeri și personal medical au fost evacuați și din Beryslav, la est de orașul Kherson, a precizat armata ucraineană.

The post LIVE UPDATE. 242 de zile de invazie. Armata ucraineană: Jafurile au crescut în Herson, în timp ce Rusia ordonă evacuări și retrage trupele appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code