Flux-stiri

LIVE UPDATE. 263 de zile de invazie. Rusia și Iran pregătesc un acord pentru livrări de rachete balistice

  • Serviciul de informații militare al Ucrainei a anunţat sâmbătă, 12 noiembrie, că Moscova și Teheranul pregătesc proiectul de acord privind furnizarea de rachete balistice iraniene către Rusia.
  • Anterior, la 16 octombrie, Washington Post a relatat, citând oficiali americani și aliați neidentificați din domeniul securității, că Iranul pregătește primul transport de rachete Fateh-110 și Zolfaghar pentru Rusia.
  • De la începutul lunii octombrie, Rusia a folosit arme de fabricație iraniană pentru a lansa atacuri masive asupra infrastructurii critice din Ucraina.

Serviciul de informații militare al Ucrainei a anunţat sâmbătă, 12 noiembrie, că Moscova și Teheranul pregătesc proiectul de acord privind furnizarea de rachete balistice iraniene către Rusia, potrivit Kyiv Independent.

În această vară, Rusia a semnat un contract cu Iranul pentru furnizarea a aproximativ 1.750 de drone de două tipuri, Shahed și Mohajer. Primul lot, care a fost livrat Rusiei, a fost de aproximativ 350 de drone, iar al doilea de aproximativ 250” , a declarat Vadym Skibitskyi, reprezentant al Direcției de informații a Ministerului Apărării.

Anterior, la 16 octombrie, Washington Post a relatat, citând oficiali americani și aliați neidentificați din domeniul securității, că Iranul pregătește primul transport de rachete Fateh-110 și Zolfaghar pentru Rusia.

De la începutul lunii octombrie, Rusia a folosit arme de fabricație iraniană pentru a lansa atacuri masive asupra infrastructurii critice din Ucraina. Potrivit președintelui Zelenski, 30%-40% din sistemul energetic al țării a fost afectat de atunci.

Pe 7 noiembrie, Zelenski a declarat că Rusia va lansa probabil mai multe atacuri masive asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

În timp ce Moscova se aprovizionează cu arme din Iran, Ucraina a cerut în mod repetat aliaților să o ajute să-și consolideze apărarea aeriană.

Pentagonul a anunțat la 10 noiembrie autorizarea asistenței de securitate în valoare de până la 400 de milioane de dolari „pentru a răspunde nevoilor critice de securitate și apărare ale Ucrainei” .

Aceasta va include rachete pentru sistemele de apărare aeriană Hawk și patru sisteme de apărare aeriană Avenger. Purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, Patrick Ryder, a confirmat pe 8 noiembrie că Ucraina a primit două sisteme de apărare aeriană NASAMS, care sunt deja folosite pe câmpul de luptă.

The post LIVE UPDATE. 263 de zile de invazie. Rusia și Iran pregătesc un acord pentru livrări de rachete balistice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code