Flux-stiri

LIVE UPDATE. 272 zile de invazie. Președintele francez Emmanuel Macron discută situația de la centrala nucleară Zaporojie într-o convorbire „urgentă” cu Zelenski

Emmanuel MacronEmmanuel Macron

  • Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că a avut o convorbire urgentă” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Macron a declarat luni reporterilor că o „amenințare” planează încă asupra centralei.
  • Șeful agenției ruse pentru energie nucleară Rosatom, Alexey Likhachev, a declarat luni că centrala este în pericol de accident nuclear”.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că a avut o convorbire urgentă” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la situația de securitate de la centrala nucleară din Zaporojie. Macron l-a informat pe Zelenski despre profunda sa îngrijorare” în urma recentelor lovituri în interiorul și în jurul sitului, potrivit unei redactări a convorbirii. Macron a declarat luni reporterilor că o „amenințare” planează încă asupra centralei.

Președintele francez a vorbit duminică și cu șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, pentru a discuta despre centrală și despre urmărirea demilitarizării sitului, potrivit Palatului Elysee, scrie CNN. Au avut loc bombardamente frecvente în interiorul și în jurul centralei și explozii mai puternice au fost auzite acolo în weekend, a declarat duminică AIEA. Oficialii ruși și ucraineni s-au acuzat reciproc pentru bombardamentele recente de la uzină.

Șeful agenției ruse pentru energie nucleară Rosatom, Alexey Likhachev, a declarat luni că centrala este în pericol de accident nuclear”. AIEA a declarat că echipa sa de experți intenționează să efectueze luni o evaluare a impactului bombardamentelor asupra sitului.

The post LIVE UPDATE. 272 zile de invazie. Președintele francez Emmanuel Macron discută situația de la centrala nucleară Zaporojie într-o convorbire „urgentă” cu Zelenski appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code