Flux-stiri

LIVE UPDATE. 300 de zile de invazie. Rusia și Belarus promit o cooperare mai strânsă pentru a depăși sancțiunile occidentale

  • La finalul unei vizite la Minsk, Vladimir Putin a declarat că Rusia și Belarus lucrează îndeaproape pentru a atenua efectul sancțiunilor occidentale împotriva ambelor țări.
  • Putin a confirmat că Rusia desfășoară în prezent exerciții militare pe teritoriul Belarusului și că Rusia și Belarus dezvoltă în comun armament.
  • Putin a spus: Rusia și Belarus vor crea un spațiu de apărare unificat”.

La finalul unei vizite la Minsk, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia și Belarus lucrează îndeaproape pentru a atenua efectul sancțiunilor occidentale împotriva ambelor țări. În cadrul unei conferințe de presă cu omologul său belarus, Alexander Lukașenko, Putin a declarat: Rusia și Belarus lucrează împreună pentru a depăși pașii și sancțiunile nelegitime împotriva Rusiei și Belarusului” și lucrează cu mare încredere în această direcție”.

Putin a adăugat: Țările noastre sunt cei mai apropiați aliați și parteneri strategici”. El a spus că există o planificare comună a apărării între Rusia și Belarus și că Rusia va face totul pentru siguranța comună a țărilor noastre”.

Astfel de măsuri sunt necesare din cauza situației tensionate de la granițele externe ale statului Uniunii”, a spus el – o referire aparentă la conflictul din Ucraina și, posibil, la relația fracturieră a celor două țări cu Polonia. Putin a confirmat că Rusia desfășoară în prezent exerciții militare pe teritoriul Belarusului și că Rusia și Belarus dezvoltă în comun armament, scrie CNN.

Ministerul rus al Apărării a declarat, luni, că evaluarea finală a capacității de luptă și a pregătirii de luptă a unităților va fi dată de comandament în etapa finală de coordonare – după ce se vor desfășura exercițiile tactice ale batalionului’.

Răspunzând la întrebările din cadrul conferinței de presă, Putin a spus: Nu am avut timp să discutăm despre asta: Rusia și Belarus vor crea un spațiu de apărare unificat”.

The post LIVE UPDATE. 300 de zile de invazie. Rusia și Belarus promit o cooperare mai strânsă pentru a depăși sancțiunile occidentale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 39 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code