Flux-stiri

LIVE UPDATE. 310 zile de invazie. Belarus susține că a doborât o rachetă lansată din Ucraina

  • Ministerul belarus al Apărării a declarat joi că fragmente dintr-o rachetă ucraineană antiaeriană ghidată S-300 au aterizat pe teritoriul său.
  • Kievul a declarat joi că va investiga raportul privind rachetele din Belarus, adăugând că nu a exclus o operațiune rusească de steag fals menită să arunce vina asupra Ucrainei.
  • Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că este „conștient de eforturile disperate și persistente ale Kremlinului de a târî Belarusul în război.

Ministerul belarus al Apărării a declarat joi că fragmente dintr-o rachetă ucraineană antiaeriană ghidată S-300 au aterizat pe teritoriul său, într-o zonă din apropierea graniței cu Ucraina.

Astăzi, în jurul orei 10, o țintă aeriană a fost lovită de forțele de apărare aeriană”, a precizat ministerul într-un comunicat. Fragmentele sale au fost găsite pe un câmp agricol din apropierea satului Gorbakha, districtul Ivanovo, regiunea Brest”.

În timpul activităților de verificare, s-a stabilit preliminar că epava aparținea unei rachete antiaeriene ghidate S-300 lansate de pe teritoriul Ucrainei”, a susținut ministerul, potrivit CNN.

Ce spune Ucraina: Kievul a declarat joi că va investiga raportul privind rachetele din Belarus, adăugând că nu a exclus o operațiune rusească de steag fals menită să arunce vina asupra Ucrainei. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că este conștient de eforturile disperate și persistente ale Kremlinului de a târî Belarusul în războiul său agresiv împotriva Ucrainei”.

În acest sens, partea ucraineană nu exclude o provocare deliberată din partea statului terorist al Rusiei, care a stabilit un astfel de traseu pentru rachetele sale de croazieră cu scopul de a provoca interceptarea lor în spațiul aerian deasupra teritoriului Belarusului”, a continuat actualizarea. Ucraina a declarat că va efectua o anchetă și că este pregătită, de asemenea, să invite „experți de renume” din state care nu sunt afiliate cu Rusia să participe.

The post LIVE UPDATE. 310 zile de invazie. Belarus susține că a doborât o rachetă lansată din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 40 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code