Flux-stiri

LIVE UPDATE. 316 zile de invazie. Peste 60% din orașul Bakhmut a fost distrus, potrivit unui oficial ucrainean

  • Peste 60% din Bakhmut este în prezent distrus, în timp ce forțele rusești încearcă să avanseze asupra orașului din regiunea ucraineană Donețk (est).
  • Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk, a declarat că doi civili au murit miercuri în oraș din cauza bombardamentelor.
  • Bakhmut este menționată în mod regulat ca fiind cea mai disputată și mai cinetică parte a liniei frontului de 1.300 km din Ucraina.

Peste 60% din Bakhmut este în prezent distrus, în timp ce forțele rusești încearcă să avanseze asupra orașului din regiunea ucraineană Donețk (est), a declarat miercuri un oficial ucrainean. Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk, a declarat că doi civili au murit miercuri în oraș din cauza bombardamentelor.

Oricâte încercări de a intra în oraș face inamicul, acesta nu reușește să avanseze. Oricare ar fi fost avansurile pe care le-a avut, acesta a fost împins înapoi pe pozițiile sale anterioare, în afara limitelor orașului”, a declarat Kyrylenko pentru televiziunea ucraineană. De fapt, ei se află acum în zona devastată, ceea ce contribuie, de asemenea, la pierderile lor uriașe de personal”.

Bakhmut este menționată în mod regulat ca fiind cea mai disputată și mai cinetică parte a liniei frontului de 1.300 km din Ucraina. Înaintarea rusă a lăsat orașul în ruine, o coajă fumegândă a ceea ce a fost. Această soartă a accentuat puterea lui Bakhmut ca simbol al rezistenței ucrainene – în fața atacurilor devastatoare ale Rusiei, acesta încă rezistă, scrie CNN.

În discursul său istoric adresat Congresului luna trecută, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dedicat șase minute din cele 25 de minute ale discursului său situației din jurul Bakhmut.

„Anul trecut, 70.000 de oameni au trăit aici, în Bakhmut, în acest oraș”, a spus el. Acum mai rămân doar câțiva civili. Fiecare centimetru din acest pământ este îmbibat în sânge, tunurile răcnind în fiecare oră… lupta pentru Bakhmut va schimba povestea tragică a războiului nostru pentru independență și pentru libertate.” Membrii Congresului s-au ridicat în picioare și au aplaudat de patru ori, în timp ce Zelenski relata soarta orașului.

The post LIVE UPDATE. 316 zile de invazie. Peste 60% din orașul Bakhmut a fost distrus, potrivit unui oficial ucrainean appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 40 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code