Flux-stiri

LIVE UPDATE. 345 zile de invazie. Armata ucraineană susține că forțele ruse pregătesc o mobilizare mascată în Donețk

  • Forțele rusești se pregătesc pentru o mobilizare mascată” în estul regiunii Donețk.
  • Trupele rusești continuă „recunoașterea activă și pregătirea pentru o ofensivă în mai multe direcții”, a precizat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.
  • Oficialii ucraineni au avertizat în repetate rânduri că Rusia plănuiește să se folosească de anexiunile revendicate ca pretext pentru a recruta ucraineni în zonele ocupate.

Forțele rusești se pregătesc pentru o mobilizare mascată” în estul regiunii Donețk, a anunțat joi, pe pagina sa oficială de Facebook, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În teritoriile ocupate temporar din regiunea Donețk, Rusia se pregătește pentru o mobilizare mascată. În special, în orașul Horlivka, toate instituțiile bugetare și comunale au primit ordin să prezinte comisariatului militar de ocupație listele cu persoanele necesare. Toate aceste persoane vor fi examinate de comisii speciale ale inamicului, cu înrolarea ulterioară în rândurile inamicului”, se arată în comunicat, potrivit CNN.

Forțele rusești continuă „recunoașterea activă și pregătirea pentru o ofensivă în mai multe direcții”, a precizat aceasta, adăugând că operațiunile ofensive” continuă spre Lyman, Bakhmut, Avdiiv și Novopavliv.

Oficialii ucraineni au avertizat în repetate rânduri că Rusia plănuiește să se folosească de anexiunile revendicate ca pretext pentru a recruta ucraineni în zonele ocupate. În octombrie, armata a declarat că forțele rusești efectuau verificări „din ușă în ușă” în zonele ocupate, căutând tineri de vârstă de recrutare.

The post LIVE UPDATE. 345 zile de invazie. Armata ucraineană susține că forțele ruse pregătesc o mobilizare mascată în Donețk appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code