Flux-stiri

LIVE UPDATE. 364 zile de invazie. Rusia spune că va respecta plafoanele de armament din cadrul tratatului privind armele nucleare, deși și-a suspendat participarea

  • Ministerul rus de Externe a declarat marți că Moscova va respecta plafoanele de arme nucleare stabilite în cadrul tratatului de reducere a armelor nucleare New START.
  • Tratatul limitează numărul de arme nucleare cu rază de acțiune intercontinentală pe care le pot deține atât SUA, cât și Rusia.
  • Conform tratatului, atât SUA, cât și Rusia au voie să efectueze inspecții ale amplasamentelor de arme ale celeilalte părți, deși inspecțiile au fost oprite din 2020.

Ministerul rus de Externe a declarat marți că Rusia va respecta plafoanele de arme nucleare stabilite în cadrul tratatului de reducere a armelor nucleare New START, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că țara își suspendă participarea la acesta.

Ministerul a mai spus, într-o declarație publicată pe site-ul său, că decizia de suspendare a participării la tratat este „reversibilă”, la doar câteva ore după anunțul lui Putin, scrie CNN.

În același timp, pentru a menține un grad suficient de predictibilitate și stabilitate în sfera rachetelor nucleare, Rusia intenționează să adere la o abordare responsabilă și va continua să respecte cu strictețe restricțiile cantitative privind armele strategice ofensive stipulate de aceasta în cadrul ciclului de viață al Tratatului”, potrivit ministerului.

În plus, partea rusă va continua să participe la schimbul de notificări cu partea americană cu privire la lansările de ICBM și SLBM pe baza acordului relevant dintre URSS și SUA din 1988″, a precizat acesta.

Tratatul limitează numărul de arme nucleare cu rază de acțiune intercontinentală pe care le pot deține atât SUA, cât și Rusia. Acesta a fost prelungit ultima dată la începutul anului 2021 pentru cinci ani, ceea ce înseamnă că cele două părți vor trebui să înceapă în curând să negocieze un alt acord de control al armelor.

Conform tratatului, atât SUA, cât și Rusia au voie să efectueze inspecții ale amplasamentelor de arme ale celeilalte părți, deși inspecțiile au fost oprite din 2020 din cauza pandemiei COVID-19.

The post LIVE UPDATE. 364 zile de invazie. Rusia spune că va respecta plafoanele de armament din cadrul tratatului privind armele nucleare, deși și-a suspendat participarea appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code