Flux-stiri

LIVE UPDATE. 374 zile de invazie rusă. Biden spune că SUA și Germania au lucrat în paralel pentru a sprijini Ucraina

  • Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că sprijinul cancelarului german Olaf Scholz pentru Ucraina a „făcut o diferență enormă” în timpul războiului.
  • Scholz a declarat că Germania va fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie.
  • În calitate de aliați NATO, facem alianța mai puternică și mai capabilă”, a adăugat Biden.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că sprijinul cancelarului german Olaf Scholz pentru Ucraina a „făcut o diferență enormă” în timpul războiului, cu ocazia întâlnirii celor doi lideri la Casa Albă, vineri.

Ați făcut un pas înainte și ați oferit un sprijin militar critic și știți, aș spune că, dincolo de sprijinul militar, sprijinul moral pe care l-ați oferit ucrainenilor a fost profund. Și ați condus schimbări istorice acasă – creșterea cheltuielilor pentru apărare și diversificarea în afara surselor de energie rusești – știu că nu a fost ușor, foarte dificil pentru dumneavoastră”, a spus Biden, menționând că au acționat la pas” în susținerea Kievului, scrie CNN.

În calitate de aliați NATO, facem alianța mai puternică și mai capabilă”, a adăugat el. Scholz a declarat că Germania va fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie.

Acesta este un an foarte, foarte important din cauza amenințării foarte periculoase la adresa păcii care vine din partea Rusiei care invadează Ucraina, și este foarte important că am acționat împreună, că ne-am organizat în pas de melc și că am făcut fezabil faptul că putem oferi sprijinul necesar Ucrainei în tot acest timp”, a spus Scholz.

Germania și SUA au fost în impas la începutul acestui an în ceea ce privește trimiterea de tancuri în Ucraina, dar ambele țări au anunțat că intenționează să trimită vehiculele după o presiune intensă asupra Berlinului și o diplomație prelungită între Germania, Statele Unite și alți aliați europeni.

The post LIVE UPDATE. 374 zile de invazie rusă. Biden spune că SUA și Germania au lucrat în paralel pentru a sprijini Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code