Flux-stiri

LIVE UPDATE. 382 de zile de invazie rusă. Peste 40 de rachete au lovit orașul Harkov de la începutul anului 2023

  • Peste 40 de rachete au lovit orașul Harkov din nord-estul țării de la începutul anului, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său nocturn.
  • Oleh Synehubov, șeful administrației militare din regiunea Harkov, a declarat că inginerii lucrează pentru a restabili alimentarea cu energie electrică a mii de clienți din regiune.
  • Zelenski a declarat că în Zaporojie, o rachetă rusă a lovit instalația de susținere a vieții din oraș”.

Peste 40 de rachete au lovit orașul Harkov din nord-estul țării de la începutul anului, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său nocturn.

Numai de la începutul acestui an – în mai puțin de două luni și jumătate – peste 40 de rachete inamice au lovit deja Harkovul”, a declarat Zelenski, calificând ruinele, resturile, găurile de obuze din pământ” rezultate drept un autoportret al Rusiei.

Oleh Synehubov, șeful administrației militare din regiunea Harkov, a declarat sâmbătă că inginerii lucrează pentru a restabili alimentarea cu energie electrică a mii de clienți din regiune în urma atacului masiv al Rusiei de joi, scrie CNN.

Zelenski a vorbit și despre bombardarea altor zone din Ucraina. El a spus că trei persoane care au fost ucise în bombardamentele rusești din orașul Herson pur și simplu au mers la un magazin pentru a cumpăra alimente”. Atacul a avut loc pe autostrada Mykolaiv și a rănit alte două persoane, potrivit unei postări pe Telegram postate mai devreme sâmbătă de Oleksandr Prokudin, șeful administrației militare din regiunea Kherson.

Zelenski a declarat că în Zaporojie, o rachetă rusă a lovit instalația de susținere a vieții din oraș”. În zonele de frontieră, ocupantul a tras asupra satelor pentru a intimida oamenii, pentru a-i alunga”, a adăugat el. Președintele ucrainean a anunțat o nouă măsură de sancționare a persoanelor fizice și juridice” asociate cu Rusia.

Decretul în cauză a fost publicat”, a spus el. „Este vorba de peste 280 de companii și 120 de persoane care, prin intermediul unor scheme de afaceri cu jocuri de noroc, au lucrat împotriva Ucrainei, au retras fonduri din statul nostru și au finanțat diverse scheme rusești.” Decretul închide scheme în valoare de zeci de miliarde”, a spus Zelenski.

The post LIVE UPDATE. 382 de zile de invazie rusă. Peste 40 de rachete au lovit orașul Harkov de la începutul anului 2023 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code