Flux-stiri

Românii vor avea iodură de potasiu. Antibiotice Iași a început distribuția

  • Antibiotice Iași a început distribuția către Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara.
  • Mașinile de transport ale companiei, încărcate cu cele treizeci de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament, pe parcursul întregii săptămâni, către toate cele 42 de Direcții de Sănătate Publică din țară.
  • Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de 8 martie.

Românii vor avea iodură de potasiu. Antibiotice Iași a început distribuția către Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara.

În data de 21 martie 2022 a început distribuția iodurii de potasiu fabricată de Antibiotice Iași, companie de importanță strategică pentru România. Mașinile de transport ale companiei, încărcate cu cele treizeci de milioane de comprimate de iodură de potasiu șaizeci și cinci mg, vor distribui acest medicament, pe parcursul întregii săptămâni, către toate cele patruzeci și două de Direcții de Sănătate Publică din țară. Astfel, în data de douăzeci și opt martie, toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele DSP-urilor.

Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de opt martie la solicitarea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a continuat, fără întrerupere, până la data de douăzeci martie, când a fost finalizată fabricația tuturor celor treizeci de milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situații speciale.

Timp de 13 zile, angajații Antibiotice au lucrat în trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajați din cadrul secției Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajați cu job-uri similare, transferați de pe alte fluxuri de fabricație ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producție.

Comunicat de presă furnizat și asumat de Antibiotice SA.

Citește comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=1602

The post Românii vor avea iodură de potasiu. Antibiotice Iași a început distribuția appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code