Flux-stiri

Un tabloid pro-Kremlin a șters, imediat după publicare, un articol despre decesele soldaților ruși

Ziua Libertății Presei. Cum facem diferența între propagandă, fake news și o știre obiectivăZiua Libertății Presei. Cum facem diferența între propagandă, fake news și o știre obiectivă

  • În acest caz, a fost vorba de un tabloid rusesc, apropiat de Kremlin, care a publicat luni că aproape 10.000 de soldați ai forțelor ruse au murit în războiul din Ucraina.
  • Un număr mult mai mare decât cele 498 de morți recunoscute oficial de Ministerul rus al Apărării și mai în concordanță cu estimările independente privind pierderile Rusiei în Ucraina.
  • Cu toate acestea, la scurt timp, articolul a dispărut de pe site-ul ziarului Komsomolskaia Pravda, însă jurnalistul Yaroslav Trofimov de la Wall Street Journal a reușit să imortalizeze momentul cu o captură de ecran care susține că a fost pusă acolo.

Războiul se poartă, de asemenea, pentru informații și date. Dacă se compară cifrele privind numărul de victime și de vehicule atacate de fiecare parte, cifrele sunt disparate în funcție de sursă. Luni, însă, a avut loc o evoluție curioasă în contextul luptei Kremlinului împotriva „dezinformării”, împotriva căreia merge până la a impune pedepse cu închisoarea, relatează HuffingtonPost.

În acest caz, a fost vorba de un tabloid rusesc, apropiat de Kremlin, care a publicat luni că aproape 10.000 de soldați ai forțelor ruse au murit în războiul din Ucraina, un număr mult mai mare decât cele 498 de morți recunoscute oficial de Ministerul rus al Apărării și mai în concordanță cu estimările independente privind pierderile Rusiei în Ucraina, potrivit Cadena SER.

Cu toate acestea, la scurt timp, articolul a dispărut de pe site-ul ziarului Komsomolskaia Pravda, însă jurnalistul Yaroslav Trofimov de la Wall Street Journal a reușit să imortalizeze momentul cu o captură de ecran care susține că a fost pusă acolo.

Cifra morților este, de asemenea, apropiată de datele comunicate de Kiev, care susține că, de la începutul războiului, peste 13.000 de militari ruși au fost uciși și alte mii au fost răniți și capturați.

Soldați ucraineni au fost, de asemenea, capturați de armata rusă. Marți, Rusia a anunțat că este pregătită să schimbe peste 500 de prizonieri de război ucraineni capturați în timpul „operațiunii militare speciale” în curs, a declarat Tatiana Moskalkova.

The post Un tabloid pro-Kremlin a șters, imediat după publicare, un articol despre decesele soldaților ruși appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code