Flux-stiri

LIVE UPDATE. 423 zile de invazie rusă. Ministerul rus de Externe afirmă că declarațiile NATO privind aderarea Ucrainei la alianță sunt „periculoase”

Ministerul rus de Externe a emis vineri un avertisment cu privire la declarațiile periculoase” ale NATO privind aderarea Ucrainei la alianță.

NATO își fixează obiectivul de a învinge Rusia în Ucraina și, pentru a motiva Kievul, promite că, după încheierea conflictului, țara poate fi acceptată în alianță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Maria Zakharova.

Aceasta vine după ce secretarul general al NATO, Jen Stoltenberg, a vizitat joi Kievul și a declarat că viitorul Ucrainei este în NATO”.

Stoltenberg a declarat că a discutat cu președintele Volodymyr Zelensky despre o inițiativă de sprijin multianual”, adăugând că aceasta va ajuta Ucraina să treacă de la echipamentele și doctrinele din epoca sovietică la standardele NATO”. Acest lucru ar „asigura o interoperabilitate deplină cu alianța”, a spus Stoltenberg.

Vizita sa și declarațiile privind aderarea Ucrainei la NATO au fost întâmpinate cu reacții de respingere din partea Rusiei. Kremlinul a reiterat joi că împiedicarea aderării Kievului la NATO este unul dintre obiectivele sale cheie.

„Astfel de declarații sunt lipsite de viziune și de-a dreptul periculoase. Acestea pot duce la prăbușirea finală a sistemului de securitate european”, a declarat Zakharova.
De asemenea, Stoltenberg a reafirmat vineri, în timpul unei reuniuni a aliaților la baza aeriană Ramstein din Germania, că Ucraina va adera la alianța militară. El a declarat reporterilor că toți aliații NATO au fost de acord că Ucraina ar trebui să devină membru – dar nu a dat o dată definitivă a momentului în care acest lucru se va întâmpla.

The post LIVE UPDATE. 423 zile de invazie rusă. Ministerul rus de Externe afirmă că declarațiile NATO privind aderarea Ucrainei la alianță sunt „periculoase” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code