Flux-stiri

LIVE UPDATE. 433 zile de invazie rusă. SUA spune că Rusia ar fi depășit 100.000 de victime din decembrie: „Aceste cifre demonstrează că Moscova a dat greș”

  • Administrația Biden a anunțat luni noi cifre estimative privind numărul de victime în urma ofensivei de iarnă a Rusiei în Ucraina.
  • Rusia ar fi depășit 100.000 de victime din decembrie, iar numărul „uimitor” este un semnal cheie că efortul Moscovei „a dat greș”, spune SUA.
  • Oficialul Casei Albe, John Kirby, a declarat luni reporterilor că Rusia „și-a epuizat stocurile militare și forțele armate”.

Din decembrie, SUA estimează că Rusia a suferit peste 100.000 de victime, inclusiv peste 20.000 de morți în luptă. SUA definesc termenul „victimă” atât ca fiind rănit, cât și ca fiind ucis.

Kirby, care ocupă funcția de coordonator al Consiliului de Securitate Națională pentru comunicare strategică, a precizat că „aproape jumătate” dintre aceste victime au fost luptători din cadrul companiei rusești private Wagner, despre care CNN a relatat că au trăit experiențe îngrozitoare pe câmpul de luptă în urma unei pregătiri minime și a unei conduceri reduse.

Kirby a criticat o afirmație recentă a liderului Wagner, Evgheni Prigozhin, care a declarat duminică că grupul său a suferit doar 94 de pierderi, Kirby calificând-o drept „pur și simplu o afirmație ridicolă”.

The post LIVE UPDATE. 433 zile de invazie rusă. SUA spune că Rusia ar fi depășit 100.000 de victime din decembrie: „Aceste cifre demonstrează că Moscova a dat greș” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 40 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code