Flux-stiri

LIVE UPDATE. 90 de zile de invazie. Ucraina rezistă cu Zelenski în frunte, care a devenit un simbol mondial al rezistenței

UPDATE ORA 03:00

Olena Zelenska, a anunțat luni că lansează un program național de sprijin psihologic, având în vedere criza de sănătate mintală și șoc din Ucraina.

Nimeni dintre ucraineni, nici un adult sau un copil nu poate fi sigur că se va trezi mâine”, a spus Zelenska într-o declarație video postată pe rețelele de socializare. „Toate lucrurile pe care le-au trăit ucrainenii în timpul ocupației, pe front, la adăposturile anti-bombe, sub bombardamente, în străinătate, au nevoie de reabilitare, la fel ca răniții fizic” , a declarat Olena.

Guvernul ucrainean va dezvolta „rapid” programul de sprijin pentru sănătatea mintală în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, potrivit declarației sale.

Războiul Rusiei a arătat orori pe care nu ni le-am fi putut imagina”, a spus Zelenska. „OMS se angajează să protejeze cele mai importante drepturi ale omului – la viață și sănătate. Acum, ambele sunt încălcate în Ucraina” .

UPDATE ORA 02:00

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, notează că cea mai dificilă situație de luptă acum este în Donbass.


În Ucraina, există 49 de suspecți de crime de război, transmite procurorul general Irina Venediktova.


Potrivit acesteia, Ucraina are o listă cu aproximativ 600 de militari ruși care ar putea fi implicați în crime de război.

UPDATE ORA 01:00

China s-a alăturat sancțiunilor privind furnizarea de echipamente GNL către Rusia. China încetează să mai lucreze cu Arctic LNG-2, fabrica lui Novatek.


Numărul forțelor de ocupație ruse din Donbas depășește forțele ucrainene cu un raport de „unu la douăzeci” , declară Zelenski.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ucraina rezistă și în ziua 90 de război. Și îl are în frunte pe omul care nu a fugit de bombardamente, ci a rămas alături de țara lui. Zelenski a devenit un simbol mondial al rezistenței, optimismului și ambiției, iar în ziua 90 de război a fost premiat pentru curajul său.

În câteva cazuri excepționale în care curajul lor politic a inspirat lumea, am acordat Premiul Profil in Courage. Și în seara aceasta este unul dintre acele momente. Președintele Volodimir Zelenski al Ucrainei face imposibilul în fiecare zi. Apărarea sa curajoasă a democrației ne amintește de ceea ce este cel mai prețios și mai fundamental pentru modul nostru de viață” , a declarat Caroline Kennedy diplomată americană și gazda premiilor John F. Kennedy Profile in Courage.

Președintele Zelenski le-a mulțumim țărilor care au sprijinit Ucraina cu echipamente militare. El a spus că pacea e un obiectiv comun.

Toți partenerii noștri sunt de acord că lupta Ucrainei în războiul împotriva Rusiei înseamnă apărarea valorilor comune ale tuturor țărilor din lume. Libertatea noastră comună. Și dacă este așa, avem dreptul să ne așteptăm la asistență deplină și necondiționată, inclusiv arme. Fiecare dintre discuțiile mele internaționale, fiecare apel către parlamente sau către alte audiențe străine este în mod necesar legat de această problemă. Și le sunt recunoscător tuturor partenerilor care ne ajută și ne oferă echipamentul și muniția necesară pentru a face diferența, inclusiv în ceea ce privește cantitatea de echipament și muniție de care dispune armata rus” , a spus Zelenski.

Și nici în ziua 90, Ucraina nu renunță. Ba din contră. În capitala Kiev a fost inaugurată în centru o expoziție cu tancuri și alte arme grele ale rușilor, distruse de militarii ucraineni.

Desigur, astfel de expoziții trebuie să existe astfel încât fiecare ucrainean, chiar și cei care nu au fost afectați de război, să vadă că Ucraina are în față o problemă globală, că trebuie să ne apărăm pământurile. Că și dacă inamicul este departe, ar putea fi în curând foarte aproape. Trebuie ca oamenii să știe, declară un localnic.

Serhiy Polishchuk, militar ucrainean, spune: Trebuie să arătăm eficiența lucrurilor făcute de Forțele Armate ale Ucrainei, a Trupelor Teritoriale de Apărare și a Gărzii Naționale. Trebuie arătat că ne distrugem inamicul și că vom elibera Ucraina de invazia inamică” .

Oricât ar încerca Kremlinul să țină poporul departe de adevăr, propaganda dă rateuri, mai ales în rândurile școlarilor din Rusia. În mijlocul unei festivități, o elevă de clasa a XI-a din Izberbaș, a transmis un mesaj anti-război și anti-Putin la care nimeni nu se aștepta. Colegii săi au aplaudat-o.

Armata rusă a bombardat tot ce a prins în cale și în ziua 89 de război. O bătrână dintr-un sat ucrainean a rămas, între ruine, doar cu hainele de pe ea.

The post LIVE UPDATE. 90 de zile de invazie. Ucraina rezistă cu Zelenski în frunte, care a devenit un simbol mondial al rezistenței appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code