Flux-stiri

Vine sau nu o nouă pandemie? Ce anunță Biden despre variola maimuței

  • Vine sau nu o nouă pandemie? Trebuie sa ne îngrijorăm sau nu legat de variola maimuței.
  • Englezii recomandă statul în casă dacă crezi că ai luat virusul sau că ai stat lângă cineva bolnav, iar americanii cred că situația e mai serioasă decât pare.
  • OMS crede că virusul s-a răspândit în Europa din Spania și Belgia, unde au avut loc două festivaluri mari la care consilierul spune că bărbații gay și bisexuali au făcut sex neprotejat.

Vine sau nu o nouă pandemie? Sau o altă întrebare poate fi când Biden a spus că trebuie sa ne îngrijorăm legat de variola maimuței. Iar Belgia e prima care introduce carantina.

Cine are aceasta boală, va sta obligatoriu 3 saptămani în izolare. Decizia vine după ce Belgia a înregistrat doar 3 cazuri. OMS a confirmat până acum mai putin de 100 de cazuri în 12 țări.

Englezii recomandă statul în casă dacă crezi că ai luat virusul sau că ai stat lângă cineva bolnav, iar americanii cred că situația e mai serioasă decât pare. SUA a început să caute tratamente și vaccin împotriva variolei maimuței.

Un consilier al OMS crede că virusul s-a răspândit în Europa din Spania și Belgia, unde au avut loc două festivaluri mari la care consilierul spune că bărbații gay și bisexuali au făcut sex neprotejat.

Este ceva de care toată lumea ar trebui să fie îngrijorată. Lucrăm din greu la asta, ne gândim la ce putem face și căutăm un vaccin pentru virus” , a declarat președintele SUA, Joe Biden.

Potrivit ROVaccinare, deși boala nu are transmisibilitatea variolei, dar se transmite de la om la om, mai ales prin secreții, asta înseamnă și saliva sau secrețiile respiratorii din tuse sau strănut. Ca atare, asta înseamnă că trebuie oarecare prudență.

„Da, mortalitatea nu este cea din variolă (de până la 30%), dar nici nu-i floare la ureche. Se estimează că în cursul ultimilor 10-20 de ani, ratele cumulate ale mortalității prin monkeypox au fost undeva între 3-6%. Din nou, totul se reduce la R0. Care în cazul monkeypox a fost calculată a fi în jur de 0.32-0.35. Suficient de jos pentru ca să nu se producă răspândire explozivă. Reamintesc: un R0=0.32 înseamnă că, într-o populație complet susceptibilă, un individ cu monkeypox poate infecta cu success 0.32 alți indivizi. Asta prin definiție nu ridică probleme”, a spus ROVaccinare.

The post Vine sau nu o nouă pandemie? Ce anunță Biden despre variola maimuței appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code