Flux-stiri

LIVE UPDATE. A douăzeci și șaptea zi de invazie. În Kherson, ocupanții au împușcat în oamenii care au mers la un miting pașnic

 • Este cea de-a douăzeci și șaptea zi de la începutul invaziei în Ucraina.
 • Zelenski consideră că este necesar să se întâlnească cu Putin.
 • Un grup de senatori bipartizani a cerut ca mai multe ajutoare letale și umanitare să fie trimise în Ucraina cât mai curând posibil.
 • Primarul Kievului anunță stare de asediu în oraș din această seară până miercuri la ora locală 07:00.

UPDATE 01.00

Președintele american Joe Biden a confirmat luni că Rusia a folosit rachete hipersonice în invazia sa în Ucraina.

Biden a prezentat o serie de resurse pe care SUA le-a alocat Ucrainei și aliaților NATO din regiune, detaliind o finanțare de 2 miliarde de dolari numai pentru NATO și resurse militare semnificative pentru Ucraina.

RAPORT ARMATA UCRAINEI ZIUA 26. Informații operaționale privind invazia rusă:

 • Se încheie cea 26-a zi a confruntării eroice a poporului ucrainean cu invazia militară rusă.
 • În cursul luptei, inamicul deține temporar coridorul de uscat cu Crimeea ocupată și blochează ieșirea în Marea Azov.
 • Pierzând potențialul, forțele de ocupație ruse continuă să formeze și să mute rezerve din adâncul teritoriului Federației Ruse până la granițele Ucrainei.
 • Din cauza pierderilor masive ireversibile și sanitare de personal (inclusiv lanțul de echipe) din forțele armate ale Federației Ruse, planurile de demitere a ofițerilor, navelor amirale și sergenților din serviciul militar au fost suspendate.
 • Conducerea militară și politică a Federației Ruse desfășoară activități de propagandă agresivă care vizează soldații forțelor armate ale Republicii Belarus, cu privire la necesitatea unei invazii militare pe teritoriul Ucrainei.
 • Pe parcursul zilei de la Polissie, adversarul a încercat să activeze acțiunea ofensivă în mai multe direcții, a suferit pierderi, a eșuat. Continuă conducerea inteligenței aeriene pentru a găsi modalități optime de îmbunătățire a poziției sale.
 • În direcția Siversky, adversarul nu conduce acțiuni ofensive active, continuă restabilirea capacităților ofensive prin introducerea de unități suplimentare pe teritoriul Ucrainei, în special grupul tactic de batalion din componența diviziei a 90-a de tancuri.
 • Unitățile tanzaniene continuă să bombardeze Cernihiv și alte așezări, nu abandonează încercările de a intra în Brovary, dar din cauza pierderilor, nu au succes la promovare. Încercarea de a reface proviziile și de a conduce informații.
 • În direcția Slobozhanskomu, adversarul nu desfășoară acțiuni ofensive active, continuă să blocheze parțial orașul Sumy, comite bombardamente de artilerie a orașului Harkov. Unitățile de securitate ale trupelor de ocupație încearcă să restaureze zona feroviară din orașul Valuyki până în orașul Kupyansk pentru a îmbunătăți securitatea din spate a grupului de trupe.
 • În direcțiile Donețk și Lugansk, adversarul continuă să încerce să progreseze și să se atașeze, nu a reușit.

ȘTIRE INIȚIALĂ

SUMAR ZIUA A DOUĂZECI ȘI ȘASEA DE INVAZIE

 • În această zi, trupele ruse au atacat „Hail” din regiunea Jitomir.
 • Un alt avion inamic a fost doborât în ​​regiunea Harkov.
 • Boris Romanchenko, un fost prizonier al lagărelor de concentrare rusești, a fost ucis la Harkov. Avea 96 de ani.
 • În Kherson, ocupanții au împușcat în oamenii care au mers la un miting pașnic pentru libertatea noastră fără arme.
 • O coloană de civili a fost supusă focului în regiunea Zaporizhia. Au fost mulți copii. 4 copii sunt internați, 2 sunt în stare gravă.
 • În timpul zilei au fost 8 coridoare umanitare: în regiunile Kiev, Donețk, Lugansk. 8.057 de persoane au fost salvate. De asemenea, au reușit să livreze 200 de tone de ajutor umanitar.
 • Ne coordonăm pozițiile cu Primul Ministru al Țărilor de Jos și Președintele Franței în ajunul unor summituri importante din Europa.
 • Am semnat un decret privind acordarea de ordine și medalii către 105 dintre militarii noștri. 7 dintre ele – din păcate, postum.

„A fost o zi cu evenimente grele. Concluzii dificile. Dar a fost o altă zi care ne-a apropiat de victoria noastră. La pace pentru statul nostru. Glorie Ucrainei! Fac un apel către toți ucrainenii, oriunde ne-am afla. Faceți totul pentru a ne proteja statul. Pentru a ne salva poporul. Luptă. Luptă și ajută. Urmărește acești sclavi! Urmăriți ocupanții! Că Ucraina – a trăit. Și suntem cu toții alături de ea. Liber și pașnic. Pe care o iubim atât de mult. Glorie Ucrainei!”, a spus Volodimir Zelenski.”, a spus președintele Volodimir Zelenski.

Un grup de senatori bipartizani a cerut ca mai multe ajutoare letale și umanitare să fie trimise în Ucraina cât mai curând posibil, după ce a călătorit în Germania și Polonia în weekend pentru a se întâlni cu organizații ale societății civile, trupe americane și refugiați ucraineni. Senatorii care au mers în această călătorie au ținut o conferință de presă luni, după ce s-au întors.

The post LIVE UPDATE. A douăzeci și șaptea zi de invazie. În Kherson, ocupanții au împușcat în oamenii care au mers la un miting pașnic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code