Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 806. Europa „ar trebui să se pregătească” pentru mai multe războaie dacă Rusia nu pierde, avertizează Kosovo

  • Ministrul de Externe din Kosovo a declarat că țara sa este convinsă că Rusia trebuie să piardă războiul din Ucraina.
  • „Rusia trebuie să piardă războiul și Ucraina să câștige acest război. În caz contrar, Europa ar trebui să se pregătească pentru alte conflicte pe continentul nostru”.
  • Populația din Kosovo a fost ținta crimelor de război și a altor atrocități comise de forțele de securitate ale Serbiei în anii 1990.

Ministrul de Externe din Kosovo a declarat că țara sa este convinsă că Rusia trebuie să piardă războiul din Ucraina pentru ca acest conflict să nu se extindă și mai mult în Europa.

Donika Gervalla-Schwarz a declarat că sprijinul tinerei sale națiuni pentru Ucraina este necondiționat – în ciuda faptului că Kievul nu a recunoscut independența Kosovo. „Ucraina nu a recunoscut Republica Kosovo ca stat, dar noi chiar credem că știm exact prin ce trece”, a declarat ea într-un interviu pentru The Associated Press. „Și știm că există o singură soluție, nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Europa”, a mai spus ea.

„Rusia trebuie să piardă războiul și Ucraina să câștige acest război. În caz contrar, Europa ar trebui să se pregătească pentru alte conflicte pe continentul nostru”.

Populația din Kosovo a fost ținta crimelor de război și a altor atrocități comise de forțele de securitate ale Serbiei în anii 1990, o experiență care a determinat Kosovo să ceară independența.

„În timp ce Kosovo este un stat mic, cu posibilități foarte modeste de a ajuta, am încercat să fim de mare ajutor cu Ucraina și nu am ezitat să ne arătăm sprijinul necondiționat și simpatia față de poporul și statul ucrainean”, a declarat dna Gervalla-Schwarz.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 806. Europa „ar trebui să se pregătească” pentru mai multe războaie dacă Rusia nu pierde, avertizează Kosovo appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 67 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code