Flux-stiri

LIVE UPDATE. Șaizeci și două de zile de invazie. Polonia și-a „predat” tancurile T-72 Ucrainei, nemții pot livra 88 de tancuri Leopard

Tanc T-72, aflat în dotarea armatei ruseTanc T-72, aflat în dotarea armatei ruse

  • După 62 de zile de ocupație, armata Ucrainei rezistă și cu ajutorul Occidentului, care îi livrează armament greu în ciuda protestelor Kremlinului.
  • Deși timide la început, țările NATO au început să livreze inclusiv tancuri Ucrainei, cum este cazul Poloniei care ar fi predat sute de T-72.
  • Germanii ar fi și ei pregătiți să trimită 88 de tancuri Leopard, însă birocrația de la Berlin poate complica lucrurile. Între timp, Rusia se pregătește de o mare ofensivă în Donbas.

UPDATE ORA 02.00

Serviciile britanice de informații raportează că invazia Rusiei în Ucraina a subminat semnificativ producția agricolă ucraineană?

  • Recolta de cereale din Ucraina în 2022 va fi probabil cu aproximativ 20% mai mică decât în 2021, din cauza reducerii suprafețelor cultivate în urma invaziei.
  • Ucraina este al patrulea mare producător și exportator de produse agricole din lume.
  • Reducerea ofertei de cereale din Ucraina va duce la presiuni inflaționiste, crescând prețurile globale ale cerealelor.

Patru civili au murit în urma bombardamentelor inamice din regiunea Donețk pe 25 aprilie – doi în Liman, unul în Marinka și unul în Yampil, a declarat șeful OVA din Donețk.

ℹ Doi copii – o fetiță de 9 ani și un băiat de 14 ani – au fost uciși în orașul Liman.

?”Alte nouă persoane au fost rănite în regiune”, a declarat Pavlo Kyrylenko.

Azerbaidjanul a exclus să plătească gazul rusesc în ruble

Compania de stat Socar din Azerbaidjan a negat informațiile privind planurile Baku de a plăti gazul rusesc în ruble. Începând cu iulie 2021, Rusia și Azerbaidjan au semnat un acord privind schimbul sezonier de gaze naturale.

Marea Britanie anunță că va ridica tarifele și cotele pentru bunurile din Ucraina – Reuters

✔Aceasta include miere, orz, conserve de roșii, carne de pasăre și alte produse

?”Este vorba de a oferi sprijin economic Ucrainei în vremuri de nevoie”, spune Departamentul britanic pentru Comerț Internațional

În Norvegia, activiștii Greenpeace au încercat să blocheze un petrolier rusesc care transporta petrol în țară

? „Sunt șocat de faptul că Norvegia funcționează ca un port liber pentru petrolul rusesc, despre care știm că finanțează războiul lui Putin”, a declarat Frode Tribe, șeful Greenpeace Norvegia.

Foto: Twitter Pravda_Geraschenko

Invazia la scară largă a Ucrainei, spionajul în favoarea serviciilor de securitate rusești, atrocitățile de la Bucha și din alte orașe ucrainene au fost toate motive pentru expulzarea în masă a diplomaților ruși.

Până în prezent, au fost expulzați peste 400 de diplomați ruși din peste 20 de țări.

Airbnb a convenit cu proprietarii de locuințe asupra adăpostului pentru mii de refugiați din Ucraina

Platforma Airbnb promite să ajute sutele de mii de migranți temporari din Ucraina să găsească locuințe din cauza războiului cu Rusia.

Serviciul online a convenit să se asocieze cu o serie de organizații caritabile care se vor asigura că cei care au cea mai mare nevoie vor primi locuințe temporare.

Potrivit comunicatului serviciului, în prezent, peste 33.000 de proprietari de locuințe s-au înregistrat pentru a oferi locuințe refugiaților în cadrul programului.

UPDATE ORA 00.00

Pentru 2 luni de ostilități, 9.781 de apărători ai Ucrainei au primit premii de stat. Titlul de Erou al Ucrainei a fost acordat celor 142 dintre apărătorii țării. Bărbații și femeile din Ucraina au demonstrat o disponibilitate cu adevărat masivă de a apăra statul. La orice vârstă, orice statut de proprietate, indiferent de educație – bărbații și femeile ucrainene au susținut în egală măsură statul. Acest război a devenit cu adevărat popular pentru Ucraina. Și a arătat că pe tot teritoriul nostru – de la est la vest, de la nord la sud – ideea ucraineană este la fel de puternică, la fel de națională”, a anunțat președintele Volodimir Zelenski într-un nou discurs adresat națiunii.

De asemenea, președintele a precizat că:

În a treia lună de război pentru independența Ucrainei, Rusia vrea să facă un „referendum” simulat undeva pe pământul Ucrainei – chiar dacă vor încerca, va fi la fel de rușinos ca tot ce a fost „creat” la Moscova pentru ocuparea Ucrainei .▪Până în prezent, 931 de așezări au fost dezocupate de armata Ucrainei.

▪O coaliție globală anti-război a fost formată în două luni.

▪Ucraina își accelerează pe cât posibil mișcarea în UE.

▪Se pun bazele necesare reconstrucției Ucrainei – acorduri internaționale, fonduri speciale pentru reconstrucția statului. ▪ Când va fi o victorie, toată lumea o va simți. Când va veni pacea, toată lumea o va vedea.

▪ Vor fi acordate premii de stat sunt acordate la 269 de membri ai ZSU și nouă membri ai CID.

The post LIVE UPDATE. Șaizeci și două de zile de invazie. Polonia și-a „predat” tancurile T-72 Ucrainei, nemții pot livra 88 de tancuri Leopard appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code