Flux-stiri

LIVE UPDATE. Șaptezeci și una de zile de invazie. Moscova se pregătește pentru parada de Ziua Victoriei

Rusia- Ziua VictorieiRusia- Ziua Victoriei

  • Se pare că există o escaladare a luptelor la uzina siderurgică Azovstal, unde rezistă ultimii luptători ucraineni din oraș, împreună cu sute de civili.
  • UE anunță un nou plan de penalizare financiară a Rusiei.
  • Ministerul britanic al Apărării afirmă că Rusia încearcă să împiedice Ucraina să își refacă proviziile.

UPDATE ORA 02.00

Unitățile de apărare antiaeriană ale Forțelor Armate ucrainene au distrus nouă ținte aeriene în 24 de ore

  • 2 avioane rusești de ocupație (în mod provizoriu, avioane de vânătoare Su-30)
  • 4 Vehicule aeriene fără pilot Orlan-10
  • 3 rachete de croazieră

Miercuri, Rusia a declarat că orice armament – inclusiv echipamente NATO – care ajunge și se deplasează în Ucraina reprezintă o țintă.

Cinci gări din vestul și centrul Ucrainei au fost lovite în decurs de o oră pe 25 aprilie. Două zile mai târziu, o rachetă a lovit un pod feroviar și rutier peste estuarul Nistrului, care leagă orașul portuar sudic Odesa de regiunea de sud-vest a țării. Apoi, vineri, un alt pod de cale ferată important a fost aruncat în aer în apropierea orașului Sloviansk, în estul regiunii Donețk.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În Rusia, tancuri, lansatoare de rachete și vehicule blindate au tunat în centrul Moscovei în această seară, în timp ce armata a organizat o nouă repetiție generală pentru marea paradă de Ziua Victoriei din 9 mai. Persoanele din Moscova s-au adunat pentru a privi armamentul trecând, unii făcând fotografii și salutând trupele cocoțate în vârful tancurilor.

Parada militară din 9 mai din Piața Roșie este un eveniment anual care marchează înfrângerea Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, deși anul acesta a căpătat o semnificație suplimentară ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Unii analiști sugerează că președintele Putin vrea să anunțe un fel de victorie de Ziua Victoriei, deși este dificil de văzut ce progrese suplimentare pot face trupele rusești în Ucraina în decurs de doar câteva zile. În Moscova s-a speculat chiar că Putin va anunța un fel de mobilizare – cum ar fi o chemare a rezerviștilor – deși un purtător de cuvânt al Kremlinului a negat astăzi că astfel de planuri ar fi în lucru, calificând zvonurile drept prostii.

The post LIVE UPDATE. Șaptezeci și una de zile de invazie. Moscova se pregătește pentru parada de Ziua Victoriei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code