Flux-stiri

Un incendiu de vegetație din New Mexico arde pe un pământ sacru și a distrus sate vechi de secole

incendii vegetație New Mexicoincendii vegetație New Mexico

  • Mii de oameni au fost evacuați din casele lor deoarece incendiile le-au distrus casele în totalitate.
  • Schimbările climatice fac ca incendiile de vegetație să fie tot mai răspândite și să se extindă tot mai mult în New Mexico.
  • New Mexico cere ajutorul lui Biden pentru despăgubiri.

Peste 10.000 de persoane au fost evacuate din casele lor după ce incendiul de proporții a distrus sate vechi de secole. Serviciul Forestier al Statelor Unite (USFS) a confirmat faptul că unul dintre incendiile sale din New Mexico a scăpat de sub control la începutul lunii trecute și, ulterior, a fuzionat cu un alt incendiu, devenind al doilea cel mai mare incendiu din istoria statului.

Daniel Encinias, care se află lângă rulota sa de camping într-o zonă de evacuare din New Mexico, a declarat marți că își va reconstrui casa incendiată.

„Suntem strămutați din cauza a ceva ce a fost făcut de silvicultură”, a declarat Encinias, din New Mexico, în vârstă de 55 de ani, folosind termenul comun în zonă pentru USFS. „Tot ce spun este să reparăm ceea ce este stricat…”.

Encinias se numără printre cei peste 10.000 de evacuați din cauza incendiului care a distrus sate vechi de secole în Munții Sangre de Cristo, la 48 km nord-est de Santa Fe, și a ars casa pe care Encinias a construit-o din temelii. La fel ca alți oameni care au campat în apropiere, o remorcă și un camion sunt tot ce i-a mai rămas lui Encinias. El nu are asigurare pentru casă. El se bazează pe ajutorul familiei sale extinse și al comunității sale.

El, soția sa, cei trei copii, patru câini și opt pisici sunt înghesuiți în rulota din Parcul de Stat Storrie Lake, unde intenționează să meargă mai departe cu petrecerea de absolvire a liceului a fiicei sale. Incendiile din New Mexico fac parte dintr-o duzină de incendii care ard acum în sud-vestul Statelor Unite.

Experții spun că schimbările climatice fac ca incendiile de vegetație să devină mai frecvente și mai răspândite în SUA. Potrivit statisticilor compilate de Centrul Național Interagenții pentru Incendii, în prezent există 12 incendii necontrolate în cinci state americane care ard pe o suprafață de 112.977 de hectare. Marea majoritate a suprafețelor afectate se află în New Mexico, cu șase incendii pe 95.439 de hectare.

Marți, guvernatorul statului New Mexico, Michelle Lujan Grisham, i-a cerut președintelui Joe Biden să semneze un decret de dezastru pentru a despăgubi familiile și a reface bazinele hidrografice și pădurile.

„Aveți un guvern federal care este cu siguranță parțial vinovat pentru situația în care ne aflăm”, a declarat Lujan Grisham, guvernatorul statului New Mexico.

The post Un incendiu de vegetație din New Mexico arde pe un pământ sacru și a distrus sate vechi de secole appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code