Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 117 de invazie. Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile, avertizează șeful NATO

război-Ucrainarăzboi-Ucraina

  • Marea Britanie va modifica regulile privind vizele pentru a permite intrarea în țară a minorilor ucraineni neînsoțiți.
  • Institutul pentru Studiul Războiului a anunțat că forțele rusești vor fi probabil capabile să cucerească orașul industrial Sieverodonețk în următoarele săptămâni.
  • Obținerea controlului deplin asupra regiunii Lugansk este un obiectiv strategic principal pentru forțele ruse, ca parte a unei campanii pentru a încerca să preia controlul complet al Donbasului.

Președintele ucrainean Zelenski a declarat că se așteaptă ca Rusia să intensifice atacurile asupra Ucrainei în timp ce Kievul așteaptă decizia Uniunii Europene de a-i acorda statutul de stat candidat. „În mod evident, în această săptămână ar trebui să ne așteptăm din partea Rusiei la o intensificare a activităților sale ostile, ca exemplu”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn. „Și nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva altor țări europene. Noi ne pregătim. Suntem pregătiți”.


Occidentul trebuie să se pregătească să continue să sprijine Ucraina într-un război care va dura ani de zile, a avertizat șeful NATO. Secretarul general Jens Stoltenberg a declarat că costurile războiului sunt ridicate, dar prețul de a lăsa Moscova să-și atingă obiectivele militare este și mai mare.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat, de asemenea, cu privire la un conflict pe termen mai lung. Într-un avertisment, noul șef al armatei britanice a declarat că Regatul Unit și aliații trebuie să fie capabili să câștige un război terestru cu Rusia.

Generalul Sir Patrick Sanders, care a preluat postul săptămâna trecută, a declarat într-un mesaj intern: „Invazia Rusiei în Ucraina subliniază scopul nostru principal – de a proteja Marea Britanie și de a fi gata să luptăm și să câștigăm războaie pe uscat – și întărește cerința de a descuraja agresiunea rusă prin amenințarea cu forța.”

The post LIVE UPDATE. Ziua 117 de invazie. Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile, avertizează șeful NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code