Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 138 de invazie. Președintele Volodimr Zelenski spune că Rusia a lansat 34 de raiduri aeriene asupra țării sale în ultimele 24 de ore

  • Rusia continuă să atace ținte civile, susțin autoritățile din Ucraina.
  • Rachete rusești distrug o școală și un centru de sănătate pentru copii în Harkov.
  • Vicepremierul ucrainean îi îndeamnă pe civilii din Kherson, regiunea sudică ocupată de Rusia, să se evacueze de urgență, deoarece forțele armate ucrainene pregătesc un contraatac în această zonă.

UPDATE ORA 5:00

Sirenele de raid aerian au fost activate în ultima oră în orașul Mykolaiv, port la Marea Neagră, mai mulți locuitori raportând explozii pe rețelele de socializare.

Un raport spunea că au avut loc nouă explozii în oraș până luni la ora 4:30 dimineața.

UPDATE ORA 4:00

Ministerele ucrainene de energie și de externe s-au declarat „profund dezamăgite” de decizia Canadei de a returna Germaniei o turbină Siemens reparată, utilizată pentru gazoductul Nord Stream 1.

Declarația, publicată pe site-ul ministerului energiei, a cerut guvernului canadian să revină asupra deciziei sale și a afirmat că returnarea turbinei ar echivala cu ajustarea sancțiunilor impuse Moscovei „la capriciile Rusiei”.

UPDATE ORA 3:00

Rachete rusești au avariat duminică dimineața devreme o școală și un centru de sănătate pentru copii din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au declarat oficialii locali.

Bombardamentele nu s-au soldat cu victime, dar au avariat grav clădirea școlii. Într-un alt district, o rachetă a distrus o casă privată și a avariat un centru de sănătate pentru copii. De asemenea, oficialii au declarat anterior că o rachetă a lovit o clădire rezidențială din centrul orașului, rănind șase persoane.

UPDATE ORA 2:00

Șeful de cabinet al lui Zelenski a calificat atacul asupra orașului Chasiv Yar drept un act terorist și a cerut din nou ca Rusia să fie considerată oficial un stat sponsor al terorismului.

„Rușii au lovit din nou o clădire de apartamente înalte cu civili. Un alt atac terorist al unei țări teroriste”, a scris Andriy Yermak pe Twitter.

„Federația Rusă ar trebui să fie pe lista statelor care sponsorizează terorismul”, a adăugat el.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Zelenski a declarat că nu a existat nicio încetare a atacurilor aeriene rusești asupra țării sale, după ce oficialii au declarat că cel puțin 15 persoane au fost ucise, iar altele au fost prinse sub dărâmături după ce rachete rusești Uragan au lovit un bloc de apartamente cu cinci etaje în regiunea ucraineană Donețk.

Vorbind în timpul discursului său video, Zelenski a declarat că numărul morților în urma atacului din orașul Chasiv Yar din Donețk este posibil să crească.

„Două clădiri rezidențiale înalte au fost distruse. Zeci de persoane se află sub dărâmături. Șase au fost salvate. Există 15 nume pe lista morților și, din păcate, acesta nu este numărul final”, a declarat el, respingând afirmațiile potrivit cărora raidurile aeriene rusești ar fi fost oprite.

„34 de lovituri aeriene ale aviației ruse în ultimele 24 de ore, într-o singură zi trecută, este un răspuns pentru toți cei care au inventat această pauză”, a spus el, adăugând: „Armata ucraineană rezistă, rezistă ferm… Dar, desigur, mai sunt multe de făcut pentru ca pierderile rusești să devină de așa natură încât să existe cu adevărat o pauză”.

The post LIVE UPDATE. Ziua 138 de invazie. Președintele Volodimr Zelenski spune că Rusia a lansat 34 de raiduri aeriene asupra țării sale în ultimele 24 de ore appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code